-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vaidotas Žala vėl lenktyniaus su Carlosu Sainzu – startuos Pasaulio ralio reido čempionato etape Portugalijoje

Jau pirmosiomis balandžio dienomis Portugalijoje įvyks trečiasis Pasaulio ralio reido čempionato etapas „BP Ultimate Rally Raid Portugal“. Iki varžybų pradžios likus kiek daugiau nei savaitei dalyvių sąraše netikėtai atsirado ir Vaidoto Žalos pavardė.
Vaidotas Žala, Paulo Fiuza ir Luis Santos
Vaidotas Žala, Paulo Fiuza ir Luis Santos / Komandos nuotr.

Gavęs portugalų pasiūlymą nedvejojo

Kaip teigia „Arijus Racing“ pilotas Vaidotas Žala, pasiūlymą atskristi į Portugaliją ir sėsti prie T1+ specifikacijos visureigio vairo jam pateikė geras bičiulis Luis Santos, kurio tėvynėje ir vyksta šios varžybos.

Pasak lietuvio, tokio šanso atvykti į varžybas tarsi su paketu „viskas įskaičiuota“ jis sulaukė antrą sykį gyvenime. Būtent tas pats Luis Santos Vaidotą Žalą lenktyniauti jo komandos „Unique Racing Team“ sudėtyje buvo pakvietęs ir pernai.

„Man buvo išties netikėtas siurprizas, kai Luis Santos paskambino ir pasiūlė mums sudalyvauti varžybose su jo turimu automobiliu. Tereikia tik atvykti į varžybas ir „gazuoti“, o daugiau viskuo pasirūpins Luiso komanda. Tokios progos praleisti tikrai negalėjau.

Su šturmanu Paulo Fiuza vis dar turime galiojančią sutartį, tai su juo kartu ir važiuosime. Į varžybas iš Lietuvos skrendame labai kuklios sudėties – tik aš ir mechanikas Romas. Kitais mechanikais ir personalu jau ten vietoje pasirūpino portugalai. Automobilis, su kuriuo važiuosime, yra panašus, su kuriuo lenktyniavome Dakare. Modelis tas pats, tik šiek tiek senesnė specifikacija, tad turėsime skirti šiek tiek laiko jo reguliavimui, pakabos nustatymams“, – sakė Vaidotas Žala.

Rinksis pasaulio ralio reido elitas

Kadangi šios varžybos yra trečiasis Pasaulio ralio reido čempionato etapas, jose prie starto stos visas šios disciplinos elitas. Dalyvių sąraše jau dabar puikuojasi gerai žinomos pavardės, tokios kaip Dakaro nugalėtojas Carlos Sainz, Nasser Al-Attiyah, Yazeed Al-Rajhi, Guerlain Chicherit.

Kaip tvirtina Vaidotas Žala, jam tai bus puiki proga dar sykį suremti pečius su šiomis ralio reido legendomis ir išmėginti save Portugalijos trasose.

„Mums tai dar viena galimybė palyginti savo greitį su geriausiais ekipažais ir palaikyti sportinę formą. Džiaugiuosi, kad su ralio reido automobiliu nevažiuojame vien tik į Dakarą, bet galime turėti ir papildomų kilometrų sezono metu, kurie labai vertingi“, – kalbėjo Vaidotas Žala.

1700 „sportinių“ kilometrų per dvi šalis

„BP Ultimate Rally Raid Portugal“ lenktynėse dalyvių lauks penkios varžybų dienos. Iš viso bendras greičio ruožų ilgis viršys 1000 kilometrų. Beje, ketvirtojo etapo metu dalyviai netgi išvyks iš Portugalijos ir lenktyniaus Ispanijos teritorijoje.

„Lenktynių regionas – piečiau nuo Lisabonos. Paulo pasakojo, kad ten yra pakankamai smėlėta. Lenktynių geografija taip pat praplėsta, nes vieną dieną išvažiuosime už Portugalijos sienos į Ispaniją. Laukia tikrai rimtos varžybos. Jos bus tikrai didesnis iššūkis nei, tarkime, dvi dienas trunkančios „Baja Aragon“ varžybos, kuriose važiavome vasarą.

Čia jau penkios dienos ir labai solidus kilometražas. Ir trasos specifika bus kiek kitokia – mažiau klasikinio ralio greičio ruožų, daugiau smėlėtų atkarpų. Bus tokių greičio ruožų, kur 70 procentų trasos sudarys smėlis. Aš šiame regione nesu buvęs, bet Paulo patirties čia turi. Bus tikrai įdomu“, – sakė Vaidotas Žala.

Į „BP Ultimate Rally Raid Portugal“ varžybas Vaidotas Žala išvyksta sekmadienį, Velykų rytą. Jau balandžio 3-ą dieną jų lauks prologo greičio ruožas, kuriuo bus duotas startas penkių dienų lenktynėms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius