TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Vienuoliktas Dakaro etapas: prasidėjo lemiama kova

Vienuoliktas Dakaro etapas – priešpaskutinis dvi savaites trunkančiame maratone. Jo metu lenktynininkai turi įveikti 754 kilometrus nuo San Chuano iki Rio Kuarto miestų, iš kurių 288 kilometrai – greičio ruožas. Tai – lemiamas etapas ne tik vieninteliam likusiam lietuvių ekipažui, bet ir maratono lyderiams.
Vienuoliktas Dakaro greičio ruožas iš San Chuano į Rio Kuarto
Vienuoliktas Dakaro greičio ruožas iš San Chuano į Rio Kuarto

Antanas Juknevičius su Dariumi Vaičiuliu po 10 etapų užėmė 25-ą vietą bendroje įskaitoje, o iki 23-iosios, rekordinės Baltijos šalių atstovams, juos skyrė mažiau nei 6 minutės. Tai – nesunkiai panaikinamas skirtumas, juolab kad A.Juknevičius pastaruosius etapus važiavo greičiausiųjų dvidešimtuko ribose, o jo turimi aplenkti varžovai – bene dešimčia pozicijų žemiau.

Tačiau tai – lietuviams įdomi kova. Visas pasaulis dėmesį sutelks ties dviem prancūzais: Stephane'u Peterhanseliu ir Sebastienu Loebu. Jie yra pagrindiniai pretendentai užimti pirmąją vietą 2017-ųjų Dakaro ralyje ir prieš 11-o etapo startą juos skyrė mažiau nei 6 minutės.

Įdomu tai, kad 11-o etapo pirmąją pusę sudaro apie 50 kilometrų bekelės, kurioje itin lengva paklysti ir prarasti daug laiko. Antrą pusę – mišrūs greičio ruožai, turintys įvairių elementų. Jeigu pirmoji pusė labiau palanki S.Peterhanseliui, tai antroji – S.Loebui. O turint galvoje, kad šeštadienį lenktynininkų laukia paskutinis vos 64 kilometrų ilgio greičio ruožas, kuris greičiausiai nieko nebelems, būtent penktadienį turėtų išaiškėti Dakaro nugalėtojas. Ar tai bus tryliktas titulas vienam prancūzui, ar pirmas – kitam, sužinosime apie 21 valandą Lietuvos laiku.

Po pirmųjų dviejų kontrolės punktų laimi S.Loebas, nuo S.Peterhanselio atitrūkęs 1 min. 42 sek.

A.Juknevičius žengia dvidešimtuke ir, preliminariais duomenimis, užima 19-ą vietą. Vertinant pagal po pirmų dviejų kontrolės punktų užfiksuotus rezultatus, jis bendroje įskaitoje užimtų 23-ią vietą.

Neblogai sekasi ir motociklininkams iš Estijos - nors iš Dakaro pasitraukė jau trečdalis motociklininkų, kaimynai dar tęsia savo kelionę. Toomas Triisa po dviejų 11-o ruožo įskaitinių punktų užėmė 30-ą vietą, Martas Meeru – 60-ą.

Penktadienį į trasą pirmieji pajudėjo motociklininkai – 11.45 val., keturračiai – 12.37 val., automobiliai – 13.35 val., bagiai – 14.35 val., sunkvežimiai – 15.17 val. Greičio ruožo viduryje jie turi ilgą pervažiavimą iki kito starto, tad rezultatai atsinaujinti gali apie 19-20 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius