Karštas vasaros pasiūlymas! Prenumerata visai vasarai tik - 1,49 Eur.
Išbandyti

WRC Estija: O.Tanakas greičiausias, tačiau dėl jo baudos pirmauja K.Rovanpera

Kaip jau žinote Ottas Tanakas dar prieš ralio startą turėjo keisti variklį ir už tai gavo penkias minutes baudos. Visą dieną namų ralyje dominavęs (laimėjo 6 iš 8 GR) estas vis vien gerokai atsiliko nuo pagrindinių konkurentų. Tuo tarpu dėl pirmos vietos bendroje įskaitoje susikibę K.Rovanpera su T.Neuville kovojo dėl sekundės dalių.
Kalle Rovanperä WRC varžybose. Red Bull nuotr.
Kalle Rovanperä WRC varžybose. Red Bull nuotr.

SS8

K.Rovanpera SS8 metu buvo kiek išslydęs iš trasos, tačiau nors ir T.Neuville važiavo taip, tarsi nebūtų rytojaus, vis vien atsiliko 0,8 sek. Nors ir tai tikrai puiki dienas belgui, jis šeštadienį pradės turėdamas 3 sek. deficitą iki K.Rovanperos.

Šeštą kartą dienoje pergalę iškovojo O.Tanakas.

Jei ne ralio pradžioje gauta 5 minučių bauda, po SS8 O.Tanakas 13 sek. skirtumu pirmautų ralyje

„Iš esmės niekas nepasikeitė, tik jeigu nebekovoji dėl pergalės, viskas yra kiek kitaip. Dieną pradėjau prastos nuotaikos, tačiau laikui bėgant prisitaikiau. Mane į priekį stumia tik žvėriškas tautiečių palaikymas“, - pripažino O.Tanakas.

Bendra įskaita po antros ralio dienos:

Bendra įskaita po antros ralio dienos:
Bendra įskaita po antros ralio dienos:

SS7 lyderius skyrė vos 0,1 sek.!!!

SS7 metu pamatėme trilerio vertą dvikovą. T.Neuville aplenkė suomį K.Rovanpera absurdišku 0,1 sek. skirtumu. Tai vos vos sumažino belgo atsilikimą bendroje įskaitoje.

„Smagus greičio ruožas. Iš esmės puikiai jaučiausi, tačiau GR pabaigoje turėjau problemų su stabdžiais, pradėjau ne taip gerai juos jausti. Puiku, kad dėl to nepraradau daugiau laiko“, - finišavęs žurnalistams sakė T.Neuville.

Bendra įskaita po SS7:

Bendra įskaita po SS7
Bendra įskaita po SS7

SS6

Nepaisant O.Tanako šou dienos pradžioje, bendroje įskaitoje ilgą laiką pirmavo T.Neuville. Vis dėl to visą dieną belgui įkandin sekęs K.Rovanpera, po SS6 dviejų sekundžių persvara išsiveržė į priekį bendroje įskaitoje.

„Aš ryte dariau viską, ką tik galėjau. Aš šiame ralyje kol kas labai stipriai spaudžiu“, - teigė drąsiai antrą ralio dieną rizikuojantis K.Rovanpera.

Įspūdingai per tramplinus šokinėjantys Toyota pilotai džiugina susirinkusius žiūrovus.

SS4

Rimtai nusiteikęs susigrąžinti dėl penkių minučių baudos prarastą laiką dienos pradžioje O.Tanakas laimėjo keturis pirmus greičio ruožus. Nepaisant to po SS5 estas dar buvo vos 21-oje vietoje bendroje įskaitoje su 4 min. 50 sek. atsilikimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Geriausia investicija – rūpinimasis savo sveikata
Reklama
Leiskite sau pasijusti geriau
Reklama
„Huawei Watch Fit 3“ – laikrodis, skatinantis pozityvius sveikatos įpročius
Reklama
Pekla ar gyvybės pradžia? Atskleidė, kaip kiekvienas grožio entuziastas gali prisidėti prie pelkių išsaugojimo
Užsisakykite
15min naujienlaiškius