-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

WRC Švedija: prologo rezultatai, K.Rovanperos sugrįžimas ir kalbos apie S.Loebą

Ketvirtadienį Švedijos ralis mus pasitiko sniego gausa. Nors pirmą ralio dieną tvarkaraštyje numatytas tik prologas ir simbolinis SS1 greičio ruožas, visus labiausiai domino sugrįžtantis pasaulio WRC čempionas Kalle Rovanpera. Kaip jam sekėsi?
Švedijos ralis. WRC organizatorių „facebook“ tinkle patalpinta nuotrauka
WRC organizatorių „facebook“ tinkle patalpinta nuotrauka

SS1 prasidės 20:05 Lietuvos laiku.

Prologas

Kalle Rovanpera kaip senais gerais laikais, jau pirmuoju bandymu užfiksavo geriausią ruožo įveikimo laiką.

Problemų su radijo ryšiu turėjęs T.Neuville ekipažas važiavo atsargiai ir pirmu bandymu nuo K.Rovanperos atsiliko net apie 10 sek. Visgi vėliau atrodo, kad belgo šturmanas išsprendė ryšio problemas ir antru bandymu ekipažas sumažino atotrūkį tik iki 1,6 sek., tokiu būdu pademonstruojant P2 laiką.

Vis dėl to kiek vėliau dalis vairuotojų nutarė išvažiuoti dar ketvirtam ar net penktam bandymui. Kadangi ankstesnių važiavimų metu nuo kelio buvo nustumtas purus sniegas, paskutiniais bandymais vairuotojai užfiksavo kur kas geresnius laikus. Į TOP3 automatiškai pakilo geresnėmis sąlygomis važiavę E.Lappi, A.Fourmaux ir O.Tanakas.

Prologo rezultatai
Prologo rezultatai

Grįžtantis Kalle Rovanpera bus tarp favoritų

Tik dalyje čempionato etapų šiemet startuosiantis, 2023 m. WRC čempionas K.Rovanpera neabejotinai bus tarp favoritų. P1 vietoje prologe finišavęs suomis ant sniegu padengtos dangos visuomet jautėsi gerai. 2022 metais Švedijos ralyje nugalėjusiam Kalle padės ir jam palanki startinė pozicija.

Nors ir jaunasis talentas 2024 m. išėjo savotiškų atostogų nuo ralio, ant namų sofos jis negulinės. Praeityje jau esame jį matę „Drift Master“ varžybose Europoje, o šiemet K.Rovanpera nutarė save išbandyti žiedinėse lenktynėse. Jis startuos „Porsche Carrera Cup“ čempionate, kuriame vairuos 992 kartos „Porsche 911 GT3 Cup“ automobilį.

„M-Sport Ford“ vadovas paneigė gandus apie S.Loebo sugrįžimą

Nuo tada, kai 2022 m. S.Loebas grįžo į WRC prie „M-Sport Ford Puma Rally“ vairo ir pirmu bandymu triumfavo Monte Karlo ralyje. Iki šiol spaudoje netyla spekuliacijos apie jo sąsajas su „M-Sport“ ir dar vieną potencialų grįžimą. Komandai praradus Ottą Tanaką, šios kalbos dar suaktyvėjo.

Tuo tarpu žurnalistų pakalbintas „M-Sport“ komandos vadovas R.Milleneris tokius gandus paneigė.

„Nesupraskite manęs neteisingai. Aš tikrai norėčiau dirbti su devynis kartus pasaulio čempionu. Tačiau šiuo metu neturime jokių panašių planų. Mūsų lenktyninė programa sukoncentruota vien tik apie A.Fourmaux ir G.Munsterį“, - sakė R.Milleneris

Komandos vadovas vėliau pabrėžė, kad jie šiame sezone naudos du ekipažus. Trečiąjį esą galėtume pamatyti nebent tik tuo atveju, jei atsirastų klientas, norintis savo lėšomis startuoti viename ar kitame WRC čempionato etape.

Pakeistas „Hyundai“ ralio automobilio išdažymas

Praūžus vos vienam WRC čempionato etapui „Hyundai“ nutarė pakeisti savo ralio automobilio išdažymą.

Žemiau esančioje galerijoje pateikiame naujojo komandos automobilio išdažymo nuotraukas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius