Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ypatinga misija Dakare: 15min bus vienintelė nepriklausoma Lietuvos žurnalistų komanda

15min media“ artėjančiame Dakaro ralyje bus vienintelė nepriklausoma Lietuvos žurnalistų komanda. Daugelio autosporto gerbėjų džiaugsmui, prie 15min žurnalisto Žilvino Pekarsko Saudo Arabijoje vyksiančiame ralyje prisijungs žinomas veidas – lenktyninkas, ralio čempionas, Monte Carlo istorinio ralio nugalėtojas, oficialus „Land Rover“ vairavimo instruktorius Karolis Raišys.
Karolis Raišys ir Žilvinas Pekarskas: paskutiniai „Land Rover Defender“ paruošimai Dakaro ralio misijai
Karolis Raišys ir Žilvinas Pekarskas: paskutiniai „Land Rover Defender“ paruošimai Dakaro ralio misijai / 15min nuotr.

Karolis žurnalistų komandos dalimi tapo neatsitiktinai – 15min į Dakaro ralį jau trečius metus iš eilės važiuoja dideliu galingu „Land Rover Defender“. Tiesa, šiais metais „biuras ant ratų“ bus dar didesnis, nes Karolis ir Žilvinas Saudo Arabijos keliais ir smėlynais vairuos pačią didžiausią ir ilgiausią modelio versiją – „Defender 130“.

„Stengsiuos ne tik saugiai vairuoti visureigį, bet ir papasakoti skaitytojams bei žiūrovams kuo daugiau įdomių istorijų apie nuotykius, kuriuos patirsime keliaudami Defender. Iššūkių bus tikrai daug. Reikės laikytis griežto režimo, naviguoti, vairuoti, fotografuoti. Na, bet kuo sunkiau, tuo įdomiau“, – neslepia startinio jaudulio Karolis Raišys. Jam šis Dakaras – pirmasis, Žilvinui – jau septintasis.

Technika jau išsiųsta į Saudo Arabiją

Pirmasis Dakaro iššūkis jau įveiktas. Vyrukai į „Defender“ sukrovė būtiną saugumo įrangą, dalį drabužių (dykumoje naktį būna šalta), palapines, miegmaišius. Pakeliui užsuko į Benedikto Vanago komandos bazę. Ten technikai instaliavo papildomą įrangą, kurios reikalauja Dakaro organizatoriai.

VIDEO: Karolis Raišys ir Žilvinas Pekarskas į Dakarą keliauja didžiausiu „Land Rover Defender 130“

Vėliau, Lietuvos ralio čempiono Evaldo Čirbos vairuojamu tralu „Defender“ kartu su B.Vanago media komandos automobiliais iškeliavo į Barselonos uostą. Ten automobiliai praeina patikrą, surikiuojami didelėje aikštelėje ir pagal registracijos numerius suvaromi į didžiulį keltą.

Laivu per kelias savaites automobiliai pasieks Yanbu – Saudo Arabijos miestą ant Raudonosios jūros kranto. O Karolis Raišys su Žilvinu Pekarsku į Saudo Arabiją išskris jau gruodžio 31 d. Sausio 1 d atsiims „Land Rover Defender“ uoste ir pradės kelionę į istorinį Alulos miestą. Jame sausio 5 d. ir startuoja sunkius išbandymus žadantis Dakaro ralis.

VIDEO: „Land Rover Defender“ iškeliavo į Barselonos uostą, iš jo plauks į Saudo Arabiją

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius