Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Buriuotojai startuoja regatoje Ispanijoje: „Nusimato visko – ir saldaus, ir rūgštaus“

Balandžio 1-6 dienomis net penki Lietuvos olimpinių klasių buriuotojai startuoja prestižinėje, stipriausius pasaulio buriuotojus sutraukiančioje „Trofeo Princesa Sofia Mallorca“ regatoje Ispanijoje. ILCA 6 jachtų klasėje Lietuvai atstovaus Viktorija Andrulytė, IQFOIL burlenčių klasėje – Rytis Jasiūnas ir Juozas Bernotas, ILCA 7 jachtų klasėje – Martis Pajarskas ir Radvilas Janulionis.
Viktorija Andrulytė
Viktorija Andrulytė / nuotr. Vytautas Dranginis

Kelialapį į šių metų rugpjūtį vyksiančias olimpines žaidynes jau iškovojusi ir galimybę ten dalyvauti užsitikrinusi Lietuvos olimpietė Viktorija Andrulytė „Trofeo Princesa Sofia Mallorca“ regatoje ILCA 6 jachtų klasėje susirungs su dar 116 konkurenčių iš skirtingų pasaulio šalių. Buriuotoja, kaip ir kitų kelialapius jau iškovojusių valstybių atstovai, šias varžybas jau galės tikslingai išnaudoti pasiruošimui olimpiadai.

Tuo tarpu olimpinės IQFOIL burlentės bei olimpinės vyrų jachtų klasės ILCA 7 buriuotojams ši regata – paskutinė rimta varžybinė treniruotė prieš paskutinę kovą dėl olimpinio kelialapio. Pastaroji įvyks balandžio pabaigoje, Hierese, Prancūzijos olimpinės savaitės regatoje, dar kitaip vadinamoje „Paskutinio šanso regata“.

„Iš tikrųjų čia susirinkęs visas stipriausias laivynas, koks tik įmanomas – visi stipriausi varžovai. Dėl to tikslas yra išsiaiškinti savo galimybių ribas. Praėjusiose varžybose Kadize pavyko patekti į dešimtuką ir užimti penktą vietą šiek tiek silpnesniame laivyne. Šįkart bandysiu tą patį pakartoti stipresniame laivyne, nors tai tikrai nebus lengva“, – prieš startą dalinosi IQFOIL burlentininkas Rytis Jasiūnas.

Sportininkas pripažino, kad jo greitis distancijoje bei fizinis pasiruošimas tikrai neblogi, tačiau viską lems tai, kaip pavyks susidoroti su jauduliu ir tiksliai įgyvendinti taktinį planą, teisingai įvertinti visą informaciją distancijoje – kitų varžovų veiksmus, vėją, bangas, sroves – bei priimti teisingą sprendimą.

Pasak kito Lietuvos atstovo IQFOIL klasėje, olimpiečio Juozo Bernoto, tiems sportininkams, kurie dar neturi kelialapio ir ypatingai tiems, kurie dėl šalto oro turi mažiau šansų treniruotis namų sąlygomis, šiuo metu svarbiausia kiek įmanoma tikslingiau išnaudoti laiką ant vandens, kad pavyktų turėti kiek įmanoma geresnį pasiruošimą balandžio pabaigoje Hierese vyksiančioje „Paskutinio šanso regatoje“.

„Sąlygos šiose varžybose nusimato permainingas. Pirmoji diena turėtų prasidėti esant stipriam vėjui ir didelėms bangoms. Tačiau bėgant varžyboms oro sąlygos turėtų keistis, vėjas silpnėti. Tad nusimato iš tiesų visko – ir saldaus, ir rūgštaus“, – dalinosi buriuotojas.

IQFOIL burlenčių klasėje iš viso užsiregistravę 108 sportininkai.

ILCA 7 jachtų klasėje Lietuvai atstovaus du buriuotojai – Martis Pajarskas ir Radvilas Janulionis. Tiesa, šioje jachtų klasėje nusimato kone dvigubai didesnė konkurencija – čia prie starto linijos ketina stoti net 193 buriuotojai. Šios jachtų klasės buriuotojams „Trofeo Princesa Sofia Mallorca“ regata – taip pat dar viena proga pasiruošti lemiamoms kovoms dėl kelialapių balandžio pabaigoje.

„Trofeo Princesa Sofia Mallorca“ regata vyks Maljorkos saloje, Ispanijoje, balandžio 1-6 dienomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius