-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Istorinis pasiekimas: lietuvis – dvyliktas tarp geriausių pasaulio burlentininkų

Po savaitę trukusių Profesionalių burlentininkų asociacijos (PWA) varžybų Ziulto saloje Vokietijoje, 28-erių kaunietis Rytis Jasiūnas užėmė istorinę 12 vietą slalomo disciplinoje, rašoma pranešime spaudai.
Rytis Jasiūnas
Rytis Jasiūnas / pwaworldtour.com nuotr.

PWA varžosi tik stipriausi pasaulio burlentininkai, o Rytis yra pirmasis lietuvis, turintis nuolatinę vietą lygos varžybose.

Sudėtingose sąlygose Šiaurės jūroje vykusios varžybos pareikalavo ypatingo tikslumo skriejant iškilus ant povandeninių sparnų.

Vienoje eliminacijoje 34 dalyviai buvo suskirstomi į keturis pogrupius, iš kurių 16 greičiausių pateko į pusfinalius. Vėliau – į nugalėtojų ir pralaimėjusių finalus.

pwaworldtour.com nuotr./Rytis Jasiūnas (trečias iš kairės)
pwaworldtour.com nuotr./Rytis Jasiūnas (trečias iš kairės)

„Du nugalėtojų finalai tarp dešimties eliminacijų, penkta ir šešta vieta juose yra labai geras rezultatas. Iki šiol geriausias mano rezultatas PWA buvo 18 vieta prieš metus Izraelyje vykusiose varžybose. Tad labai džiaugiuosi progresu, ypač po prarastos vasaros susirgus COVID“, – pasakojo Rytis Jasiūnas.

Virš netvarkingų bangų iškilę burlentininkai pasiekdavo 45-55 km/h greitį, o bet kokios klaidos kaina – labai aukšta. Paskutinę varžybų dieną su Prancūzijos sportininku susidūręs Rytis apgadino povandeninį sparną, tad varžybas baigti turėjo su pažeista įranga.

Organizatorių nuotr./Rytis Jasiūnas
Organizatorių nuotr./Rytis Jasiūnas

Šiais metais lygos atletų Rytis buvo išrinktas į PWA viceprezidento postą, o Vokietijoje jam pirmą kartą teko garbė apdovanoti 2022 metų sezono lygos prizininkus bangų ir laisvojo stiliaus disciplinose.

PWA turas po mėnesio keliasi į Japoniją, kur vyks paskutinis slalomo varžybų etapas šiais metais.

Tuo tarpu Rytis keliauja tiesiai į Brestą, Prancūzijoje, kur pradės pasiruošimą olimpinės burlenčių klasės „IQ Foil“ pasaulio čempionatui. Svarbiausias sezono startas numatomas spalio 17-22 dienomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius