-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos buriavimo rinktinė išvyksta į treniruočių stovyklą

​​​​​​​Šiandien, gegužės 24 dieną, Lietuvos buriavimo rinktinė išvyksta į paskutinę intensyvių treniruočių stovyklą Kroatijoje, kur ruošis birželio 1-3 dienomis Šveicarijoje, Nešatelio ežere, vyksiančiam „SSL Gold Cup“ pasaulio taurės kvalifikaciniam etapui. Pasirodymas šiame etape lems, ar Lietuvą išvysime tarp stipriausių buriavimo valstybių rudenį vyksiančiuose „SSL Gold Cup“ finaluose.
Lietuvos buriavimo rinktinė
Lietuvos buriavimo rinktinė / SSL Team Lithuania nuotr.
Temos: 1 Buriavimas

„Kroatijos treniruotėje, liaudiškai tariant, mūsų tikslas yra „nusipurtyti dulkes“ – visi žiemą mažiau buriavome, gal šiek tiek „apkerpėjom“, dalis mūsų tik praėjusį savaitgalį Lietuvoje nusileido laivus ant vandens. Juk Lietuvoje buriavimo sezonas tik prasideda, žiemą jis buvo apstojęs. Kai kurie iš mūsų šiek tiek buriavimo ir žiemą, buvo kažkur išvykę, tačiau visi drauge, kaip komanda, neburiavome jau apie pusę metų.

Tad pagrindinis tikslas – prisiminti laivą, pozicijas, dar kartą peržiūrėti visus kertinius taktinius ir techninius momentus, kurie mums padėtų plaukti greičiau ir lemiamu momentu nepakištų kojos“, – planais dalinasi komandos direktorius, olimpietis Rokas Milevičius.

Kroatijoje Lietuvos rinktinė buriuos tokio paties tipo laivais, kokiais rungtyniaus ir „SSL Gold Cup“ pasaulio taurėje. Be to, tai bus pirmas kartas, kai ant vandens susirinks galutinė rinktinės sudėtis, mat dalis įgulos dalyvavo pirmoje, dalis – antroje treniruočių stovykloje Šveicarijoje 2021 metais.

Po kelių intensyvaus pasiruošimo dienų Kroatijoje rinktinė keliaus tiesiai į Šveicariją, prie Nešatelio ežero, kur 1-3 dienomis startuos kvalifikacinėse lenktynėse ir su Ekvadoro bei Slovėnijos komandomis kovos dėl teisės patekti į „SSL Gold Cup“ finalus.

Lietuvos rinktinei vadovauja olimpinė vicečempionė Gintarė Volungevičiūtė-Scheidt, o kvalifikacinėse varžybose komandą iš viso sudarys 10 buriuotojų, kurie į komandą pateko pagal oficialų pasaulinį SSL reitingą arba po daugiapakopės atrankos. Šalia kapitonės buriuos Rokas Milevičius, Raimondas Šiugždinis, Karolis Janulionis, Martin Volkovicki, Tadas Žižys, Emilis Valentinaitis, Klaudio Kliučinskas, Kristoforas Akromas, Andrius Ramonaitis.

„Turbūt niekas nesupyks, jei sakytume, kad Lietuva, bent kol kas, pasaulio buriavimo kontekste nebus tarp tų ryškiausių valstybių. Netgi nepaisant to, kad turime puikių buriuotojų mūsų tarpe. Tačiau ir automobilių sporte Lietuva kažkada nebuvo lyderiaujanti. Tačiau, ką dabar matome „Dakare“ – mūsų šalies atstovai metai iš metų kaupia patirtį, užtikrintai kopia aukštyn ir dabar jau puikiai startuoja. Aš manau, kad mes eisime panašų kelią. Tai nebus trumpas ar lengvas kelias. Bus pakilimų ir nukritimų, bet manau, kad galime tapti tikrai konkurencingi 5-7 metų perspektyvoje“, – ilgalaike Lietuvos rinktinės perspektyva dalinasi komandos vadovas Kristoforas Akromas.

„SSL Gold Cup“ pasaulio taurė yra unikalus ir visiškai naujas pasaulinis projektas buriavimo sporte. Šių varžybų metu varžosi išskirtinai nacionaliniu pagrindu sudarytos valstybių rinktinės su siekiu išsiaiškinti stipriausią buriavimo valstybę. Pasak organizatorių – tai tarsi futbolo pasaulio taurė, tik buriavime. Šiemet „SSL Gold Cup“ pasaulio taurė startuoja pirmąjį kartą ir jau sugebėjo sutraukti 56 valstybes bei ryškiausias pasaulio buriavimo žvaigždes. Kvalifikaciniai „SSL Gold Cup“ etapai vyksta gegužės 19 – liepos 17 dienomis. Stipriausios šių etapų komandos turės teisęs startuoti finaluose, kurie vyks 2022 metų spalį-lapkritį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius