Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos įgula „Arabela-Auga“ savo pogrupyje užima trečiąją vietą

​​​​​​​Antradienio rytą Taline finišavo kone parą trukęs pirmasis Pasaulio ORC čempionato etapas, kuriame Lietuvai atstovaujanti įgula „Arabela-Auga“ (kpt. Raimondas Šiugždinis) fiziškai finišo liniją kirto antra, o pagal perskaičiuotą ORC balą rezultatų lentelėje šiuo metu savo pogrupyje užima trečiąją vietą.
ORC pasaulio čempionate Lietuvą garsina 9 įgulos.
Lietuvos įgula „Arabela-Auga“. / J.Spurdzins nuotr.

„Etapo metu labai keitėsi buriavimo sąlygos. Pirmoje etapo pusėje buvo beveik vadinamasis „šampaninis buriavimas“ (su mažai vėjo), tačiau vėliau prasidėjo lietūs, škvalai, dideli vėjo pasisukimai, vienu metu fiksavom net 37 mazgų vėjo greitį. Tada, aišku, lyderių tarpusavio pozicijos dažnai keitėsi ir tai pridėjo papildomo lenktyninio smagumo. Tikrai džiaugiamės, kad mums pavyko išsilaikyti tarp tų lyderių ir netgi kažkiek atsiplėšti“, – po finišo teigė įgulos navigatorius ir komandos vadovas Arvydas Paunksnis.

Šiame etape jie aplenkė net ir dabartinius ORC čempionus, estų įgulą, buriuojančią tokios pat klasės jachta „Sugar 3“.

Įsimintinas bei permainingas oro sąlygas, kurios gerokai pranoko turėtas prognozes, minėjo ir kiti Lietuvos atstovai.

„Tai buvo tikras navigacinis plaukimas, kur gauni paragauti visko – sąlygos buvo žvėriškai įvairios. Labai daug vėjo sukiojimosi, labai daug skirtingų stiprumų vėjo, bangos, štiliai, salos, užsalės, akmenys viskas kas tik įmanoma. Dėl to buvo labai įdomu. Tik va nespėjom išdžiūti parplaukiant į uostą, teko šiek tiek pašalti, bet kita vertus – toks gi sportas.“, – po finišo teigė jachtos „Te Kyla“ įgulos narys Matas Kinderis.

Gūsingi vėjai kai kuriems Lietuvos atstovams atnešė ir nuostolių. Jachtos „Tegu“ įgulai pirmojo etapo metu suplyšo viena burė, su kuria, pasak komandos kapitono Jurgio Janulionio, įgula šiemet kol kas plaukė greičiausiai. Vis dėlto, įgula tikisi, kad burę jie spės susiūti iki kitų lenktynių, kuriose jos gali prireikti.

Dėl itin gausaus dalyvių skaičiaus C grupėje įgulos buvo padalintos į dar du pogrupius. Būtent šiame savo pogrupyje „Arabela-Auga“ po pirmojo etapo užima trečiąją vietą. Vėliau, įvykus keliems etapams C grupės laivynas, atsižvelgiant į skirtingų etapų susumuotus įgulų rezultatus, bus padalintas į sidabrinį ir auksinį laivynus, kaip kad daroma lenktyniaujant olimpinėmis klasėmis.

Iš viso Lietuvai Pasaulio ORC čempionate atstovauja 9 įgulos: „Keturi vėjai“ (kpt. Adomas Janulionis), „Dia“ (kpt. Tauras Rymonis), „Arabela-Auga“ (kpt. Raimondas Šiugždinis), „Nida III“ (kpt. Arūnas Burkšas), „Next“ (kpt. Marius Ambrulaitis), „Idefix“ (kpt. Tomas Barakauskas), „Tegu“ (kpt. Jurgis Janulionis), „Tango II“ (kpt. Aidas Narbutas), „Te Kyla“ (kpt. Algirdas Žižys).

Iš pradžių visos Lietuvos jachtos buvo priskirtos C grupei, tačiau prieš pat startą jachta „Next“ perkelta į B grupės laivyną. Iš viso čempionate startuoja 104 įgulos iš Estijos, Suomijos, Švedijos, Vokietijos, Didžiosios Britanijos, Danijos, Lenkijos, Latvijos, Rusijos, Italijos ir Lietuvos. Čempionatas truks iki rugpjūčio 14 dienos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius