Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos jūrinių jachtų čempionato startas: rekordinis skaičius dalyvių ir atsinaujinęs laivynas

Savaitgalį prie LR jūrinių jachtų čempionatui įskaitinės „Pilies uosto regatos“ starto linijos stojo net 20 jūrinių jachtų, tarp kurių – ir šiemet pirmąjį sezoną Lietuvoje skaičiuojanti bei sidabrą pirmosiose savo varžybose iškovojusi lenktyninė „Next“ (kpt. Marius Ambrulaitis) jachta.
Lietuvos jūrinių jachtų čempionatas
Lietuvos jūrinių jachtų čempionatas / Sailing Pictures of Lithuania nuotr.

Po permainingos kovos distancijoje Klaipėda-Liepoja-Klaipėda (su tarpiniu finišu Liepojoje) pirmąją vietą ORC grupėje iškovojo jachtos „Prus Primo“ (kpt. Gintaras Chomentauskas) įgula, o klubinėje LKRT-H – jachtos „Šatrija“ (kpt. Gintaras Mašidlauskas) įgula.

„Labai džiugu, kad oras jūriniam sezono startui buvo kaip užsakytas – 10-12 m/s vėjas lėmė, kad buriavimas buvo pakankamai intensyvus, leido sportininkams suplaukti visą suplanuotą distanciją nuo Klaipėdos iki Liepojos ir atgal. Palyginimui – 2019 m. dėl per silpno vėjo regatą teko vykdyti distanciją dėliojant pernelyg nenutolstant nuo Klaipėdos, o 2018 m., dėl per stipraus vėjo, ji buvo perkelta į Kuršių marias. Šiemet sąlygos buriavimui buvo idealios“, – džiaugėsi vyriausiasis „Pilies uosto regatos“ teisėjas Rokas Arbušis.

Sailing Pictures of Lithuania nuotr./Lietuvos jūrinių jachtų čempionatas
Sailing Pictures of Lithuania nuotr./Lietuvos jūrinių jachtų čempionatas

Po tarpinio finišo Liepojoje lenktyninėje ORC grupėje pirmavo jachtos „Tegu“ (kpt. Jurgis Janulionis) įgula, tačiau antrąją dieną į priekį užtikrintai išsiveržė ir šioje grupėje pergalę iškovojo jachtos „Prus Primo“ įgula, kurie pirmąją dieną distancijoje Klaipėda-Liepoja buvo užėmę trečiąją vietą.

„Sekmadienį iš tiesų buvo jų vėjas, jų kursas, jų banga ir „Pus Primo“ įgula šias jiems palankias sąlygas puikiai išnaudojo – tikrai darė viską, kad konkurentams šansų neliktų“, – permainingą varžybų eigą komentavo R.Arbušis.

Artimiausi konkurentai – jachtos „Next“ įgula antrosios dienos distancijoje Liepoja-Klaipėda nuo nugalėtojų pagal perskaičiuotą laiką atsiliko beveik 18 minučių. Ši įgula, pirmą kartą startavusi su visiškai nauju lenktyniniu „NM38“ klasės laivu, sudėjus abiejų dienų rezultatus, bendrojoje įskaitoje iškovojo antrąją vietą. Vis dėlto, lenktyninius šios jachtos pajėgumus rodo tai, kad pagal tikrą laiką fiziškai ši jachta abi dienas finišavo pirma ir rezultatų įskaitoje žemesnę vietą užėmė tik distancijoje sugaištą laiką perskaičiavus pagal specialų balą, leidžiantį išlyginti techninius jachtų skirtumus. Trečiąją vietą bendrojoje ORC grupės įskaitoje užėmė jachtos „Tegu“ įgula.

Sailing Pictures of Lithuania nuotr./Lietuvos jūrinių jachtų čempionatas
Sailing Pictures of Lithuania nuotr./Lietuvos jūrinių jachtų čempionatas

„Tiek augantis jūrinių regatų dalyvių skaičius, tiek atsinaujinantis laivynas rodo, kad Lietuvos jūrinio buriavimo lygis užtikrintai auga. Džiugu matyti, kad tokios įgulos, kaip kad buriuoja su naująja „Next“ jachta, nuosekliai tobulėja ir tam tikra prasme „išauga“ laivus. Anksčiau ši įgula buriavo kreiserine-sportine jachta „Lady L“, vėliau persėdo į sportinę „Joker“, šiemet lenktyniaus jau su nauja, itin konkurencinga sportine „Next“ jachta“, – teigė R.Arbušis.

„Pilies uosto regata“ – viena iš penkių įskaitinių LR jūrinio čempionato regatų. Kitos čempionatą sudarančios regatos yra šios: Lietuvos Respublikos ORC čempionatas, „Kuršių marių regatos“ dviejų jūrinių etapų įskaita, S.Marcinkevičiaus regata, Kapitono Stepono Kudzevičiaus regata. Čempionato nugalėtojas bus apskaičiuojamas susumavus geriausius 3 rezultatus iš tų varžybų, kuriose jachtos dalyvavo.

Sailing Pictures of Lithuania nuotr./Lietuvos jūrinių jachtų čempionatas
Sailing Pictures of Lithuania nuotr./Lietuvos jūrinių jachtų čempionatas

„Pilies uosto regatos“ prizininkai:

ORC grupė:

  1. „Prus Primo“ (kpt. Gintaras Chomentauskas) – 4 t.
  2. „Next“ (kpt. Marius Ambrulaitis) – 6 t.
  3. „Tegu“ (kpt. Jurgis Janulionis) – 8 t.

LKRT-H grupė:

  1. „Šatrija“ (kpt. Gintaras Mašidlauskas) – 2 t.
  2. „Stinta“ (Jonas Blinstrubas) – 4 t.
  3. „Pelėda“ (Darius Bartkėnas) – 8 t.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius