-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Olimpinės vicečempionės G.Volungevičiūtės sūnus stos į kovą pasaulio čempionate

Jau rytoj, birželio 29 dieną, pasaulio „Optimist“ čempionate kovą dėl pergalės ir Lietuvos garbės pradės du jaunieji Lietuvos buriuotojai – Lietuvos olimpinės vicečempionės Gintarės Volungevičiūtės-Scheidt bei Brazilijos buriavimo legendos, daugkartinio olimpinio medalininko Roberto Scheidto sūnus Erikas Scheidt bei Australijoje gyvenantis ir besitreniruojantis Lietuvos atstovas Augustas Buividas.
Erikas Scheidt
Erikas Scheidt / nuotr. Gintarė Volungevičiūtė-Scheidt

Į šį Pasaulio čempionatą susirenka patys stipriausi planetos jaunieji buriuotojai, dažniausiai tie, kurie vėliau planuoja savo gyvenime siekti ir olimpinių tikslų. Šiemet į Bodrume, Turkijoje, vykstantį čempionatą yra užsiregistravę beveik 300 sportininkų iš 62 valstybių.

Jaunieji Lietuvos atstovai su jiems pasiruošti padedančia G.Volungevičiūte-Scheidt jau kelias dienas treniruojasi pasaulio čempionato akvatorijoje – susipažįsta su vietinėmis sąlygomis, apsipranta su čia vyraujančiu vėju bei bangomis.

„Čia, Bodrume, vyrauja gana stiprūs vėjai. Kasdien pučia stiprus brizas – nuo 15 iki 25 mazgų (~8-13 m/s). Popiet vėjas visada stiprėja. Tačiau, ar taip pat bus ir varžybose – nežinia. Varžybos ir treniruotės dažniausiai būna dvi skirtingos istorijos“, – juokiasi G.Volungevičiūtė-Scheidt.

VIDEO: Optimist World Championship '22 Pre-Start Comment

Pasak jos, Erikui Scheidt, kuris daugiausiai laiko praleidžia besitreniruojantis taip pat stipresniais vėjais pasižyminčiame Gardos ežere Italijoje, stiprūs vėjai yra gana palankūs, be to, jam jau teko dalyvauti varžybose ir šioje Bodrumo akvatorijoje.

Šių metų balandį Bodrume vykusiose „Country Cup“ varžybose tarp 33 pajėgių konkurentų iš skirtingų pasaulio valstybių E.Scheidt iškovojo pirmąją vietą, o taip pat pateko į geriausiųjų dešimtuką tarptautinėje „Bodrum Optimist Regatta“, kuriose varžėsi keli šimtai jaunųjų buriuotojų ir kurios buvo kaip savotiškos bandomosios varžybos prieš Pasaulio čempionatą.

nuotr. Matias Capizzano/Erikas Scheidt
nuotr. Matias Capizzano/Erikas Scheidt

Augustas Buividas Bodrumo akvatorijoje varžysis pirmą kartą, tačiau, pasak G.Volungevičiūtės Scheidt, pastarąsias kelias treniruočių dienas atidžiai treniravosi, rinkdamas prie starto linijos galinčią padėti patirtį.

Pasaulio „Optimist“ čempionatas vyks birželio 29 – liepos 6 dienomis. Organizatoriai planuoja, kad, jei oro sąlygos leis, iš viso per čempionatą turėtų būti įvykdyta 12 lenktynių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius