-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasaulio buriavimo taurėje šeši Lietuvos atstovai žengia į finalines lenktynes

Po dviejų itin šaltų ir stipriais vėjais pasižymėjusių dienų pirmajame Pasaulio taurės etape, „Trofeo Princesa Sofia Regatta“, šeši Lietuvai atstovaujantys buriuotojai iš kvalifikacinių lenktynių žengia į finalines, kurios truks iki penktadienio ir lems, kas turės teisę susirungti dėl apdovanojimų podiumo Medalių lenktynėse šeštadienį. Į auksinį finalų laivyną pateko Lietuvos olimpiečiai – ILCA 6 klasėje buriuojanti Viktorija Andrulytė ir IQFoil burlente buriuojantis Juozas Bernotas.
Juozas Bernotas
Juozas Bernotas / Vytauto Dranginio (LTOK) nuotr.
Temos: 1 Buriavimas

„Vėjo turėjom daug, pastoviai pūtė apie 20 mazgų ir daugiau, bet galiu pasidžiaugti, kad pavyko užkopti į auksinį laivyną. Tai buvo pagrindinis kvalifikacinių lenktynių tikslas. Tiesa, nors savo planą įvykdžiau, turėjau kelis nesklandumus – kelis kartus apsiverčiau. Nepaisant to, džiaugiuos, kad pavyko labai gerai suplaukti pavėjinius kursus, o paskutinėse lenktynėse finišuoti top 10“, – po antrosios dienos finišo teigė V.Andrulytė.

Ji ILCA 6 klasėje varžosi su virš 80 stiprių konkurenčių. Patekimas į auksinį laivyną reiškia, kad ateinančias tris lenktynių dienas sportininkė startuos su stipresniąją laivyno puse ir kovos dėl teisės patekti į šeštadienį vyksiančias Medalių lenktynes – ten varžysis pirmajame dešimtuke būsiančios sportininkės. Šiuo metu V.Andrulytė po keturių lenktynių užima 28 poziciją.

Į auksinį laivyną pateko ir kitas Lietuvos olimpietis, olimpine IQFoil burlenčių klase buriuojantis Juozas Bernotas, kuris antrąją varžybų dieną ant vandens lenktynių distancijoje praleido kone 8 valandas.

„Buvo ilga ir sunki diena, tačiau papuoliau į auksinį laivyną, tad planas įvykdytas – džiaugiuosi. Ryte startavom su maratono lenktynėmis. Tai – vienos ilgos, apie valandą trunkančios lenktynės. Jis reikalauja didelio susikaupimo visą laiką, įtampa nedingsta nė trumpam. Po to – trumpa pertrauka ir dar dvi trumpos tradicinės lenktynės.“, – sugrįžęs ant kranto pasakojo J.Bernotas.

Po 7 lenktynių tarp beveik 100 sportininkų J. Bernotas užima 38 poziciją ir taip pat tęs kovą dėl galimybės šeštadienį Medalių lenktynėse susirungti dėl geriausiųjų trejetuko. 66 poziciją užimantis Rokas Didrikas pateko į sidabrinį laivyną.

Sudėtingą, bet gerą dieną turėjo ir ILCA 7 klasės Lietuvos rinktinė. Martis Pajarskas tarp daugiau nei pusantro šimto konkurentų šiandien pirmųjų lenktynių metu pirmąjį distancijos ženklą pasiekė buriuodamas pirmajame dešimtuke. Galutiniai šių dienų jo lenktynių rezultatai – 20 ir 17 vietos. Dėl pirmąją dieną gautos pražangos už išankstinį startą, bendroje įskaitoje jis šiuo metu užima 83 poziciją. Jaunimo kategorijai priklausantis, bet su suaugusiais besivaržantis Vėjas Strelčiūnas užima 93 vietą. Radvilas Janulionis – 158.

Maljorkos Palmoje vykstanti „Trofeo Princesa Sofia Regatta“ drauge yra ir pirmasis Pasaulio buriavimo taurės etapas. Startavusi kovo 4 dieną ji tęsis iki šeštadienio, kovo 9 dienos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius