Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasaulio čempionate sąlygas diktuoja taifūnas, tačiau V.Andrulytė tęsia kovą auksiniame laivyne

Į auksinį laivyną „Laser Radial“ jachtų klasės pasaulio čempionate patekusi Lietuvos buriuotoja Viktorija Andrulytė finalinėse lenktynėse tęsia kovą dėl kelialapio į 2020-ųjų Tokijo olimpiadą. Dėl dešimties kelialapių toliau čempionate kovoja 14 valstybių.
„Laser Radial“ jachtų klasės pasaulio čempionatas
„Laser Radial“ jachtų klasės pasaulio čempionatas / Junichi Hirai nuotr.

„Sąlygos čia labai sudėtingos, daug įtakos tam turėjo praslinkęs taifūnas. Pirmą ir antrą kvalifikacinių lenktynių dieną dėl sudėtingų sąlygų įvyko tik po vienerias lenktynes. Šiandien ant vandens praleidom 8 valandas, įvyko 3 lenktynės.

Stiprus vėjas šįkart nėra didžiausia bėda. Sudėtingiausia – itin dideli jo pasisukimai. Dėl jų kai kurios lenktynės net buvo nutrauktos. Taip pat itin didelė srovė. Buvo visko – ir apsivertimų, ir susidūrimų su kitomis jachtomis. Tačiau kova tęsiasi“, – po trijų čempionato dienų teigė į auksinį laivyną su 56 sportininkėmis patekusi Lietuvos atstovė.

Sailing Energy nuotr./Viktorija Andrulytė
Sailing Energy nuotr./Viktorija Andrulytė

Pasak čempionato organizatorių, praslinkęs taifūnas pasuko į Šiaurės Vakarus, link Korėjos, ir šiuo metu nebėra tiesioginė grėsmė pasaulio čempionate dalyvaujantiems buriuotojams, tačiau oro sąlygose vis dar bus jaučiama jo įtaka.

Po 3 pirmųjų dienų ir 5 kvalifikacinių lenktynių į auksinį laivyną pateko 56 buriuotojos. Iš jų dėl kelialapio į Tokijo olimpiadą vis dar kovoja 14 valstybių atstovės, tarp kurių ir šiuo metu 7-ąją vietą pasaulio moterų buriuotojų reitinge užimanti lietuvė V.Andrulytė. Iš viso teisę savo šaliai atstovauti 2020-ųjų olimpinėse žaidynėse šiame čempionate iškovos 10 valstybių.

Tarp kovojančių dėl kelialapio – Kroatijos atstovė Elena Vorobeva, Argentinos atstovė Lucia Falasca, Urugvajaus atstovė Dolores Moreira, airė Aisling Keller, Gvatemalos atstovė Isabella Maegli Aguero, lietuvė Viktorija Andrulytė, australė Mara Stransky, baltarusė Tatiana Drozdocskaya, rusė Ekaterina Zyuzina, Tailando atstovė Kamolwan Chanym, Kipro atstovė Marilena Makri, Naujosios Zelandijos atstovė Olivia Christie, Sent Lusijos salos atstovė Stephanie Devaux-Lovell, ispanė Christina Pujol.

Junichi Hirai nuotr. /„Laser Radial“ jachtų klasės pasaulio čempionatas
Junichi Hirai nuotr. /„Laser Radial“ jachtų klasės pasaulio čempionatas
Junichi Hirai nuotr. /„Laser Radial“ jachtų klasės pasaulio čempionatas
Junichi Hirai nuotr. /„Laser Radial“ jachtų klasės pasaulio čempionatas

Pasaulio čempionatas Japonijoje, Sakaiminato miete, vyks iki liepos 24 dienos. Rezultatus galima sekti čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius