-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tarp Lietuvos atstovų Europos „Optimist“ buriavimo čempionate – ir olimpinės vicečempionės sūnus

​​​​​​​Nepaisant sudėtingos tarptautinės padėties dėl pasaulį apėmusios Covid 19 pandemijos, jauniausieji Lietuvos buriuotojai, buriuojantys „Optimist“ klasės jachtomis, šią savaitę startavo Europos „Optimist“ buriavimo čempionate Slovėnijoje. Lietuvai šiemet atstovauja net 5 jaunieji sportininkai – Matas Kniubas, Rūta Mažunavičiūtė, Marius Antanavičius, Benas Bestauskas ir olimpinės vicečempionės Gintarės Volungevičiūtės Scheidt sūnus Erikas Scheidt.
Tarp Lietuvos atstovų Europos „Optimist“ buriavimo čempionate – ir olimpinės vicečempionės sūnus
Tarp Lietuvos atstovų Europos „Optimist“ buriavimo čempionate – ir olimpinės vicečempionės sūnus / Organizatorių nuotr.

„Į mažųjų sportininkų sveikatą žiūrime tikrai labai atsakingai, tad laikomės visų saugumo reikalavimų. Jaunuosius buriuotojus lydi ir prižiūri jų treneris Rytis Alksnevičius. Kartu labai džiugu, kad būdami tokie jauni, sportininkai jau rodo sportinį charakterį ir, nepasiduodami sunkumams, stoja prie starto linijos. Tikimės, kad tarp jų auga ir būsimi Lietuvos olimpiečiai“,- linkėdamas jauniesiems buriuotojams gero vėjo, teigė Lietuvos buriuotojų sąjungos prezidentas Naglis Nasvytis.

Iš viso Portorožo mieste vykstančiame čempionate startavo 156 „Ooptimist“ jachtų klase buriuojantys berniukai ir 113 mergaičių.

Į čempionatą buriuotojai susirinko net iš 34 pasaulio šalių, tarp kurių – ir tokios tolimos kaip Brazilija, Tailandas, Honkongas, Kinija. Pasak organizatorių, labai gali būti, kad dėl pasaulyje vėl griežtėjančių ribojimų, šis čempionatas „Optimist“ buriuotojams bus vienintelis tokio masto tarptautinis renginys šiemet.

Čempionato lenktynės vyks iki spalio 24 dienos. Rezultatus galima sekti čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius