Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ar žvaigždė prikels „Lietuvos rytą“?

Antradienį krepšinio rinką sudrebino žinia – viena ryškiausių pastarojo dešimtmečio Lietuvos krepšinio žvaigždžių 34 metų Šarūnas Jasikevičius pasirašė sutartį su Vilniaus „Lietuvos ryto“ ekipa ir aikštėje turėtų pasirodyti jau rytoj, Eurolygos rungtynėse prieš Zagrebo „Cibona“ ekipą. Krepšinio specialistai vieningi – keturiskart Eurolygos čempionas Š. Jasikevičius naudingas bet kuriai komandai, tačiau ne visi tiki, kad blankiai sezoną pradėjęs „Lietuvos rytas“ sugebės pasinaudoti žvaigždės galimybėmis.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Sergejus Jovaiša (krepšinio ekspertas): „Net neabejoju, kad Šarūno atvykimas į „Lietuvos rytą“ pakels komandos dvasią. Tai patyręs žaidėjas, kurio buvimas aikštėje bent keletą minučių tikrai duos papildomos motyvacijos žaidėjams. Tai turėtų padėti pakilti iš šito nesėkmių liūno.

Treneris Aleksandras Trifunovičius jau baigia suklijuoti komandos žaidimą, pagerinti psichologinę būseną, bet dar trūksta pirmosios pergalės ir aš neabejoju, kad rytoj vilniečiai ją iškovos, ir vienas iš svariai prie to prisidėsiančių žaidėjų bus Š.Jasikevičius.

Jis įneš savo stilių ir braižą į komandos žaidimą, o jo sparnuota frazė „Aš moku padaryti žaidėjus geresniais“ turėtų suveikti. Š. Jasikevičius pripažintas, kaip labai aukšto lygio žaidimo „du prieš du“ organizatorius ir tokiems žaidėjams kaip Jonas Valančiūnas ir Milko Bjelica jis padės dar labiau atsiskleisti.

Šarūno indėlį į komandos žaidimą, manau, pamatysime jau rytoj.  Jei jis būtų jaunas žaidėjas, prisitaikymui reikėtų daugiau laiko, bet didžiulė Šarūno patirtis leis tai padaryti daug greičiau. Svarbiausia – gera sportinė forma, nes Eurolygos komandų meistriškumas labai aukštas ir reikia ne tik intensyviai pulti, bet ir gintis, o tam reikia daug jėgų. Nežinau kaip jis treniravosi ir kokios formos yra, tai mes pamatysime rytoj.

„Lietuvos rytas“ pagal sudėtį nėra bloga komanda, bet ji buvo nesuderinta ir įstumtą į gilią psichologinę duobę. Pralaimėjimai visada palieka žymę žaidėjų sąmonėje, tačiau jaučiasi, kad palengva, komanda kapanojasi iš tos būsenos ir jau labai greitai pamatysime ko ji iš tiesų yra verta. Eurolygoje dar niekas neprarasta, patirti pralaimėjimai nėra labai skausmingi ir dar yra galimybė atsigriebti ir patekti į „Top-16“ etapą.“

Robertas Giedraitis (Utenos „Juventus“ vyr. treneris): „Be abejo toks patyręs žaidėjas pakels nuotaiką ir duos daug naudos komandai. Sunku pasakyti kiek, bet, manau, komandos žaidimas tikrai pasikeis. Treneris, žinoma, stengsis išnaudoti geriausias Š. Jasikevičiaus savybes: aštrius pergavimus į baudos aikštelę, žaidimą „du prieš du“.

Šarūnas yra profesionalas, tą laiką kai nerungtyniavo, jis sportavo ir nemanau kad jam bus sunku įsilieti į komandos žaidimą. Manau, tai įvyks greitai ir didelių problemų žaidėjui nesukels. Žinoma, tai priklausys ir nuo trenerio, kaip jis stengsis įžaidėją išnaudoti.“

Rolandas Skaisgirys (buvęs krepšininkas, Vilniaus „Sakalų“ bendrasavininkis): „Situacija yra dvipusė. Viena vertus, Š. Jasikevičius yra asmenybė ir jo atėjimas bet kur yra didžiulis pliusas. Bet kita vertus, šiemet šioje komandoje aš išvis nieko teigiamo, žaidimo prasme, nematau, todėl vienas žaidėjas gali nieko nepakeisti. Labai sunku pasakyti į kokį lygį ši asmenybė pateks ir ar ši sutartis duos vaisių.

Jo kovingumas, patirtis ir charakteris – viskas yra labai gerai, bet kaip žinia, krepšinį žaidžia ne vienas žaidėjas, yra ir treneriai, kiti pagrindiniai žaidėjai, atsarginiai - viskas priklauso nuo to, kaip tai bus subalansuota. Tuo labiau, kad sezonas jau įsibėgėjęs ir nėra taip lengva greitai pasiekti kažką naujo. Manau, kad iš to gali nieko nesigauti.

Atėjus Šarūnui žaidimas tikrai keisis. Žinant jo charakterį, nemanau, kad jis leistų kam nors trukdyti siekti pergalės.

Jei Šarūnas bus geros sportinės formos, manau, jam adaptuotis ir komandai apsiprasti turėtų užtekti nuo dviejų iki trijų savaičių. Jei jo sportinė forma žemesnė nei normali, tada gali užtrukti labai ilgai.

Sugrįžti po pertraukos – žiauriai sunku. Kūnas, sporto prasme, jau eina į saulėlydį ir formą palaikyti yra sunku. Bet du – tris metus jis dar tikrai gali žaisti pačiame aukščiausiame lygyje. Priklauso nuo to, kiek jis turi valios sugrįžti. Manau, kad Šarūnas yra pailsėjęs, turi daug noro, viskas yra gerai, bet kiek kūnas leis, sunku pasakyti.“

Rimas Girskis (Kėdainių „Nevėžio“ vyr. treneris): „Šarūnas visada garsėjo kaip kovotojas ir žmogus, norintis laimėti, todėl jo atėjimas turi būti naudingas „Lietuvos rytui“.

Ar keisis komandos žaidimas, gali pasakyti tik komandos treneris, betarpiškai dirbantis su „Lietuvos rytu“. Pats krepšininkas neturi teisės keisti žaidimo be trenerio nurodymo, kokį sprendimą priims treneris, tokį privalės vykdyti visi žaidėjai.

Kada pamatysime progresą ir Š. Jasikevičiaus indėlį komandos žaidime, priklausys nuo jo sportinės formos. Pernai jis mažai žaidė Atėnų „Panathinaikos“ komandoje, visą vasarą praleido, sezonas jau prasidėjęs, manau, kad mėnesio adaptacijai tikrai prireiks.

Grįžti žaisti po pertraukos yra nepaprastas dalykas. Atrodo darai viską kaip darei, bet pavyksta kitaip. Čia tikrai nelengvas dalykas ir aš linkiu Šarūnui sėkmės, kuo greičiau pajusti žaidimo ritmą.“

Saulius Štombergas (buvęs krepšininkas): „Malonu, kad tokie žaidėjai sugrįžta. Žinoma, jis turėtų pakelti komandos dvasią  ir būti labai naudingas. Iš žaidėjo negalima atimto to, kiek jis yra rungtyniavęs, laimėjęs ir pasiekęs, o Šarūnas labai daug patirties turintis krepšininkas, tuo jis galės pasidalinti su kitais žaidėjais.

Manau, kad treneris turėtų atsižvelgti į jo nuomonę, pasiklausyti ir rasti bendrų sprendimų, kad pagerėtų komandos žaidimas, kad prasidėtų pergalės. Žinoma, visi lauksime progreso vilniečių žaidime, tačiau niekas greitai, per kelias dienas, nevyksta. Vieni laukia mėnesį, kiti du ar net tris.

Nemanau, kad jam bus sunku grįžti į aikštę. Visgi, ne nauja sritis, žmogus tiek laiko žaidžia krepšinį. Svarbiausia – formos palaikymas.

Jei jis norėjo toliau žaisti, tai sportavo, o jei sportavo – grįžti ir įsilieti į komandą sunku nebus. Jei jau turi ranką ir metimą - niekur tai nedingsta.“

Paulius Motiejūnas (Kauno „Žalgirio“ generalinis direktorius): „Žinoma, Š. Jasikevičiaus atėjimas „Lietuvos rytą“ sustiprins, klubai tam ir sudaro sutartis su žaidėjais, kad sustiprėtų. Visiems žaidėjams skiriame dėmesio, jam taip pat skirsime, negaliu pasakyti ar jis bus išskirtinis, pažiūrėsime kokia jo sportinė forma.

„Žalgiris“ tikrai jokių atsakomųjų veiksmų nesiims. Mūsų komanda pilnai sukomplektuota, bandome susižaisti, siekiame tų pačių tikslų, kol kas esame patenkinti tuo, kokioje situacijoje esame ir kaip žaidžiame, negalvojame apie jokius papildymus ar kažką panašaus.

Nedarome jokių skubotų sprendimų jei mūsų varžovai atlieka vienokį ar kitokį veiksmą. Jų veiksmai mūsiškiams jokios įtakos neturi, mes turime savo viziją, savo tikslus ir jie nesikeičia.

Mes derėjomės su Š. Jasikevičiumi, derėjosi ir kiti, tačiau kiekvieno žaidėjo pasirinkimas, kur jam žaisti. Yra labai daug punktų kuriuos reikia pasižiūrėti ir suderinti. Pasirinko tai pasirinko, mums dėl to tikrai neapmaudu. Yra krūva žaidėjų ir kažko gailėtis – ne toks mūsų darbas.“
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius