Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aukštį praradusiu lėktuvu skridęs Lietuvos atletas: „Patyrėme nesvarumo būseną“

Kristis Bubnelis keliavo iš Londono į Gibraltarą lėktuvu, kurio itin stiprūs siūbavimai šią savaitę užkariavo didžiausių pasaulio žiniasklaidos kanalų dėmesį. Anglijos klubui atstovaujantis Lietuvos žolės riedulio rinktinės žaidėjas 15min portalui pasakojo, ką išgyveno kartu su kitais keleiviais per galingų vėjo gūsių išblaškytą skrydį į Gibraltarą.
Kristis Bubnelis skrido lėktuvu, kuris patyrė didelius svyravimus ore.
Kristis Bubnelis skrido lėktuvu, kuris patyrė didelius svyravimus ore.

Tai turėjo būti įprasta kelionė. Anglijoje gyvenantis K.Bubnelis su savo žolės riedulio komanda pirmadienį išskrido į treniruočių stovyklą Gibraltare „British Airways“ kompanijos lėktuvu.

Ryte 8 val. 20 min. iš Londono pakilęs Airbus A320 turėjo nutūpti britų valdomoje užjūrio teritorijoje vidurdienį – 12 val. 20 min., tačiau taip neatsitiko.

Lėktuvui artėjant prie nusileidimo vietos, iš pradžių pasigirdo įprastas perspėjimas iš pilotų kabinos.

„Mums buvo pasakyta atsisėsti į savo vietas, kadangi jau buvo ruošiamasi leidimuisi, – 15min pasakojo K.Bubnelis. – Pilotas pranešė, kad Gibraltare yra stiprūs vėjai ir, kad labai tikėtina, jog sulauksime turbulencijos. Atrodė, kad niekas to nesureikšmino – dauguma skridusių anksčiau yra patyrę tam tikrą turbulenciją.“

Tačiau tada prasidėjo tai, apie ką vėliau pasakojo CNN, „Sky News“, „UsaToday“ ir mūsų žiniasklaidos kanalai.

VIDEO: Lėktuve kilus panikai žmonės puolė melstis: stiprūs vėjai pavojingai mėtė orlaivį į šonus

„Kai leidomės, išgirdome išsiskleidžiant ratus, bet staiga lėktuvas prarado aukštį ir mes patyrėme nesvarumo būseną, – sakė K.Bubnelis. – Šito negalima matyti video įraše, nes niekas to nesitikėjo.

Tada, staiga lėktuvas pakrypo šonu ir siūbavo iš vieno šoną į kitą, kaip kad galima matyti video įraše, kol pilotas atšaukė nusileidimą ir pradėjo kilti aukštyn.“

K.Bubnelio teigimu, sumaištis, kol lėktuvas prarado aukštį ir galiausiai ištiesino skrydžio trajektoriją, truko apie penkias minutes.

Kai kurie žiniasklaidos kanalai skelbė, kad tarp lėktuvo keleivių kilo didelė panika, bet Lietuvos sportininkas tvirtino, jog buvo kitaip.

„Pradžioje, praradus aukštį ir lėktuvui pakrypus, tikrai buvo šiek tiek neramu. Tačiau tikrai nebuvo jokių rėkimų, spiegimų ar verksmų, kaip kad kiti praneša, – tvirtino K.Bubnelis. – Tai galima matyti ir mano Instagram pasidalinto įrašo pabaigoje, kuriame lėktuvas siūbuoja į šonus aš ir mano draugai netgi juokiamės ir juokaujame, kad tai primena linksmuosius kalnelius.

Aš tiesiog jaučiausi susidomėjęs, kadangi žinojau, kad visą laiką esame saugūs. Bet taip pat, manau, kad tuo metu nesupratome padėties rimtumo ir tai tiesiog priėmėme.”

Pilotai yra gerai parengti nusileidimui ir manevrams prie stipraus vėjo ir gali saugiai nutupdyti lėktuvą ir tokiomis sąlygomis.

Vis dėlto Anglijos žolės riedulio klubo žaidėjus ir kitus keleivius skraidinusio lėktuvo pilotas nusprendė pasirinkti saugesnį variantą ir nuskraidino lėktuvą į Ispanijos miestą Malagą, esančią per šimtą kilometrų nuo Gibraltaro.

Vidurdienį – 12 val. 40 min. – lėktuvas nusileido Malagoje, kur oro linijų kompanija pasiūlė keleiviams autobusą neilgai kelionei iš Ispanijos į Gibraltarą.

„British Airways“ atsiprašė savo keleivių dėl sutrikdytos kelionės. „Nė vieną akimirką rizikos saugumui nebuvo“, – teigiama skrydžių bendrovės pareiškime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius