Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Base jump“ šuolis iš katapultos – to dar „Angry Birds“ nematė

„Base jumping“ sklendėjas Tancrede'as Melet pastaruoju metu pasaulį šokiruoja savo ekstremaliais eksperimentiniais šuoliais parašiutu, rašo Independent.co. Kurį laiką praktikavęs „Base“ šuolius nuo lyno, prancūzų sportininkas nusprendė išmėginti išskirtinį „Base“ šuolį – iš(si)šovimą į orą iš katapultos.
Tancrede Malet / „Skyliners“ nuotr.
Tancrede Malet / „Skyliners“ nuotr.

Komiškai imituodamas „Angy Birds“ stilių, T.Melet pripildė savo katapultos „gūžtą“ plunksnomis. Specialiai šiems šuoliams sukonstruotas įrenginys sportininką „išskraidino“ į orą daugybę metrų aukštyn.

Nors daugumai toks „Base“ šuolis atrodytų per daug rizikingas (nėra galimybės kontroliuoti šūvio trajektorijos), tačiau T.Melet save laiko patyrusiu „Base“ sklendėju, ir toks manevravimas vertikaliais kalnų pasažais – jo varomasis „arkliukas“.

Šuolių metu sportininkas geba pasidaryti net kelias asmenukes. Prancūzas yra ne kartą nufotografuotas ekstremaliose sitaucijose kalbantis telefonu, pavyzdžiui, kabėdamas ant lyno virš „bedugnės“.

VIDEO: OFFICIAL : The Flying Frenchies catapult to base jump, angry bird style

Prieš tapdamas „Base jumping“ sporto rūšies fanu, T.Melet 4 metus ėjo inžinieriaus pareigas. Tačiau, sportininko teigimu, darbas pramonėje varžė jo vidinę laisvę ir norą gyventi adrenalino sūkuryje.

Prieš keletą metų pradėjęs praktikuoti vaikščiojimą ištiesta juosta (orig. Sackline), T.Melet iš karto pamilo aukštų erdvių pojūtį. Sportininkas teigia, jog būtent vaikšiojimas lynu jam atvėrė akis, kad žymiai greičiau yra nušokti nuo kalvos, nei leistis pakalne pėsčiomis.

Be įvardytų sporto rūšių, prancūzų sportininkas taip pat skraido parasparniais, mėgsta alpinizmą, sklando su slidėmis (org. Speed riding), praktikuoja žiemos/sniego ir vandens/vasaros jėgos aitvarų sportą (org. Snowkite, Kitesurfing).

VIDEO: James Clulow highlining - Tancrede Melet base jumping - gorges du Verdon - 8 Avril 2012

Kadangi tikslaus "Base jumping" termino lietuvių kalboje kol kas nėra, skaitytojų prašome komentaruose pasidalinti nuomone, koks galėtų būti geriausias šio termino vertimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius