Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įstatymai vandens slidininkus guja iš šalies: treniruotis Lietuvos vandens telkiniuose jiems neleidžiama

Lietuvos vandens slidinėjimo lyderis Ričardas Lažinskas nesiliauja maloniai stebinti. Prieš savaitę Amberge (Vokietija) vykusiose šuolių nuo tramplino varžybose sportininkas nušoko 53,6 m (Lietuvos rekordas 57,8 m) ir buvo antras.
Slalomas
Slalomas / sportas.info nuotr.

Tuo tarpu Austrijoje vykusiose tarptautinėse varžybose sportininkas iš pradžių parodė puikų rezultatą slalomo rungtyje – apčiuožtas 1 plūduras, kai virvės ilgis buvo 11 m, o buksiruojančio katerio greitis 58 km/val. (Lietuvos rekordas – 1,5/11/58). Šuolių nuo tramplino rungtyje jis pagerino Lietuvos rekordą, pasiekęs meistrišką rezultatą – 61 m.

„Kalbant apie vietovę, ten sąlygos šuoliui labai geros. Tramplinas geras, kateris naujausias ir pats galingiausias iš tų, kurie yra šiuo metu – 409 arklio galių. Tą dieną buvo stiprus, priešinis vėjas. Stiprus vėjas nėra labai gerai, tačiau priešinis – gerai, nes gerai kelia“, – kalbėjo R. Lažinskas.

Vilniuje esančiame Gilužio ežere treniravęsis R. Lažinskas šiuo metu negali to daryti dėl pasikeitusios leidimo išdavimo tvarkos. „Įstatymas numato, kad motorinėmis transporto priemonėmis galima plaukioti tik dideliuose telkiniuose ir tik po navigacijos sezono pradžios, nuo liepos 1 d. O mums reikalingi maži telkiniai, kur nėra didelio bangavimo ir pradėti ne nuo liepos mėnesio, o nuo pat ankstyvo pavasario“, – apgailestavo sportininkas.

R. Lažinskas sezono pradžioje, pavasarį, treniravosi Italijoje, Vokietijoje ir Austrijoje. Sportininkas tikisi, kad artėjančioms svarbiausioms sezono varžyboms – liepos gale Dubnoje (Rusija) vyksiančiam pasaulio čempionatui – pavyks ruoštis Vilniuje: „Laukiame žinių iš aplinkos ministerijos. Jei bus įstatymo pataisa, tai treniruosiuosi savo ežere, o jei ne – teks vykti į Rusiją savaitę anksčiau ir ruoštis ten.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius