Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Lietuvos atstovai pasaulio jėgos aitvarų čempionate: pradžia padaryta

Visą pastarąją savaitę Vokietijos pajūrio miestelyje Sylt vykusiame Pasaulio jėgos aitvarų čempionato pirmajame etape dalyvavo ir atstovai iš Lietuvos. Pasak atletų, tai pirmas kartas šalies istorijoje, kai tokio masto renginyje dalyvauja ir mūsų delegacija.
Jėgos aitvarų varžybos
Jėgos aitvarų varžybos / Organizatorių nuotr.

„Tai ganėtinai jauna sporto šaka Lietuvoje. Smagu, jog jau dabar galime pasidžiaugti augančia ypatingai perspektyvių atletų karta“, – pasakojo „Boardsports“ komandos kapitonas, daugkartinis Baltijos šalių jėgatraukių čempionas Jonas Kriščiūnas.

Su stipriausiais pasaulio sportininkais Lietuviai grūmėsi dviejose rungtyse – race (greičio) ir freestyle (laisvojo stiliaus). Bendroje apskaitoje greičio rungtyje lietuvis Viktoras Šeputa liko 31 iš 62 dalyvavusių. Laisvojo stiliaus rungtyje Lietuviai į pirmąjį dešimtuką nepateko.

„Visų pirma, varžybų metu oro sąlygos kardinaliai skyrėsi nuo tų, kuriomis esame pratę treniruotis. Prizines vietas užėmė Šiaurės jūros raideriai, pratę prie stiprių vėjų ir didelių bangų. Antra, Lietuvoje nėra nišinių sporto šakų rėmimo kultūros, dėl to treniruotes sportininkai privalo derinti su darbais, taip jie netenka daug brangaus laiko vandenyje. Kad ir kaip būtų, pradžia padaryta, kitame etape pasirodysime kur kas geriau“, – optimizmo nestokojo J.Kriščiūnas.

Pasak visus metus Egipte ir Brazilijoje intensyviai besitreniravusio Povilo Vaisiausko, svarbiausia pirmoji patirtis ir pažintis su tokio masto varžybų organizacija.

Vos dešimt metų Lietuvoje gyvuojantis jėgos aitvarų sportas per pastaruosius porą metų tapo ženkliai populiaresniu, auga nauja karta jaunų, užsispyrusių, techniškų sportininkų, greitu metu galėsiančių rungtis su stipriausiais užsienio konkurentais.

Platesnė informacija apie varžybų eigą bei finalistus www.kitesurf-worldcup.com

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius