-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Lietuvos oreiviai − tarp pasaulio oro balionų čempionato lyderių

Sėkmingai pasaulio karšto oro balionų čempionatą pradėję Lietuvos atstovai nežada užleisti aukštų pozicijų. Priešingai - jie kyla aukštyn. Po antro skrydžio marijampolietis Rimas Kostiuškevičius iš ketvirtosios pozicijos pakilo į antrąją, jo sūnus Rokas − iš 13-os į ketvirtą. Įspūdingą šuolį − net per 50 pozicijų − atliko vilnietis Tadas Gegevičius.
Rimas Kostiuškevičius (geltonas balionas), Rokas Kostiuškevičius (dryžuotas balionas) ir Vytautas Sviderskis (mėlynas balionas) ruošiasi rytiniam skrydžiui
Rimas Kostiuškevičius (geltonas balionas), Rokas Kostiuškevičius (dryžuotas balionas) ir Vytautas Sviderskis (mėlynas balionas) ruošiasi rytiniam skrydžiui
Temos: 1 Rokas

Pirmajame dešimtuke figūruoja net trys lietuviškos pavardės. Mūsų šalies sportininkai lenkia ne tik vengrus (pirmame dešimtuke yra abu jų sportininkai) ir japonus, kurių šalyje vyksta planetos pirmenybės, bet ir tokias šalis, kaip Vokietiją bei Šveicariją, kuriems atstovauja po vieną daugkartinį buvusį Europos čempioną, taip pat − JAV.

Po antro skrydžio į pirmą vietą pakilo vokietis Uwe Schneideris, surinkęs 8 081 tašką iš 9 000 galimų. Jo kolekcijoje − trys Europos ir septynios Vokietijos čempiono, keturios − pasaulio vicečempiono bei viena pasaulio oro žaidynių nugalėtojo taurės.

Tik vienu laipteliu žemiau − Rimas Kostiuškevičius (7 674 taškai), praėjusiame čempionate, kuris 2014 metais vyko Brazilijoje, likęs penktas.

Jo sūnus Rokas, galintis pasigirti ne tik anksčiau iškovotais Lietuvos ir Europos, bet ir šiemet susigrąžintu pasaulio jaunimo čempiono titulais, turi 7 418 taškus. Jis pernai laimėjo ir tame pačiame Sagos mieste (Japonija) surengtą čempionatą, savotišką šiemečių varžybų repeticiją.

Tarp marijampoliečių įsiterpęs japonas Satoshis Ueda, iki tol buvęs pirmoje vietoje (7 426 taškai). Penketuką baigia šveicaras Stefanas Zeberli, triskart iškovojęs Europos čempiono titulą.

Iki tol 60-as buvęs T.Gegevičius per antrą skrydį keliose užduotyse liko tik per plauką nuo geriausių rezultatų ir, surinkęs 6 416 taškų, šoktelėjo į dešimtą vietą. Vienintelis vilnietis V.Sviderskis, po pirmo skrydžio buvęs 16-as, smuktelėjo į 33-ią vietą. Iš viso čempionate varžosi 105 pilotai iš 31 valstybės.

Per pirmas tris čempionato dienas pilotams tik dukart pavyko pakilti į dangų − pirmadienio ir trečiadienio rytais. Vienas skrydis buvo atšauktas dėl lietaus, trys − dėl stipraus vėjo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius