-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Neįtikėtinas iššūkis: su baidarėmis prie lava verdančio ugnikalnio

Ekstremalas iš Brazilijos Pedro Oliva su draugu Chrisu Korbulicu neseniai keliavo ir plaukiojo baidarėmis kvapą gniaužiančioje vietoje – Havajuose, prie Kilauea ugnikalnio. Ten, kur verdančios lavos srautas įteka tiesiai į atvirą jūrą.
Su baidarėmis prie lava verdančio ugnikalnio
Su baidarėmis prie lava verdančio ugnikalnio / Alexandre Socci (Barcroft media) nuotr.

„Kai buvau greta lavos nebuvo įmanoma net paliesti vandens, nes ji virė tiesiogine šio žodžio prasme. Todėl galėjau nusideginti rankas“, – įspūdžius pasakojo P.Oliva.

Kilauea (Kīlauea) – aktyvus ugnikalnis pietinėje Havajų salų grandinės dalyje, vienas iš penkių vulkanų, formuojančių Didžiąją salą. Havajietiškai Kīlauea reiškia plėtimąsi, nes kalnas taip pavadintas dėl dažnų lavos išsiveržimų.

Kilauea kalderos ilgis 5 km, plotis 3 km, gylis 135 m. Manoma, kad ji susiformavo maždaug prieš 3800 metų. Joje žiojėja Halema-uma-u krateris.

Iš ugnikalnio nuolat išsiveržia lava jau nuo 1983 metų ir teka tiesiai į jūrą, o uolos tuneliu į vandenyną.

P.Oliva – vienas garsiausių pasaulio baidarininkų. Jis keliavo ir baidarėmis tarp ledkalnių ir tapo pirmuoju žmogumi pasaulyje su baidare nušokęs nuo krioklio, tekančio nuo 65 pėdų dydžio Braswell ledkalnio.

2009 metų kovo 4 dieną P.Oliva gimtoje Brazilijoje sėdo į savo baidarę ir kaip kirvis krito nuo 38,7 metrų aukščio krioklio Amazonės intake Rio Sacre: vaikinas liko gyvas ir pagerino pasaulio rekordą.

Pedro su savo draugais Chrisu ir Benu nekart dalyvavo televizijos laidose, yra dokumentinių filmų herojai. Su baidarėmis jie plaukiojo jau daugiau nei 300 upių ir krioklių, taip pat šios kelionės metu aplankė keturias salas – Big Island, Maui, Kauai, Oahu.

Siužetą apie jų kelionę Havajuose rengia Brazilijos TV kanalas „Canal Off“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius