-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nuostabios akimirkos iš Lietuvos parasparnių tikslaus nusileidimo čempionato

Praėjusį savaitgalį Trakuose įvyko atviras Lietuvos parasparnių tikslaus nusileidimo čempionatas, kuriame netrūko ir ekstremalių šou akimirkų.
Skrydžio parasparniu akimirka.
Skrydžio parasparniu akimirka. / Irmos Ozturhan, Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.

Nuostabioje, žiemos sukaustytoje vietoje Trakuose, varžybose rungėsi 75 ekstremalai iš šešių valstybių - tai rekordinis dalyvių skaičius. Šou programos metu ekstremalai su parasparniais, parašiutais šokinėjo ir iš karšto oro baliono. Po jų kojomis – ledu virtęs ežeras ir Trakų pilis.

Atvirame čempionate geriausiai iš lietuvių pasirodė Lukas Limantas, o varžybose antrus metus iš eilės triumfavo Bulgarijos sportininkas Tzvetanas Tzolovas.

Tradiciškai ant Galvės ežero vasario mėnesį organizuojamos varžybos yra skirtos Lietuvos Respublikos nepriklausomybės dienai pažymėti.

Čempionate reikėjo atlikti septynis pratimus ir nutūpti kuo arčiau taikinio centro. Pilotas, nepataikęs tiksliai į centrą, gauna baudos taškų. Baudos taškų negauna sportininkas tiksliai nusileidęs į pažymėtą vietą. Už kiekvieną netikslumo centimetrą sportininkui skiriamas baudos taškas. Vertinami šeši geriausi rezultatai iš septynių atliktų bandymų.

VIDEO: Lietuvos parasparnių tikslaus nusileidimo čempionatas

Bendroje įskaitoje, surinkęs tik 13 baudos taškų, antrus metus iš eilės laimėjo bulgaras Tzvetanas Tzolovas, aplenkęs antrą ir trečią vietas užėmusius estus – Viktorą (20 baudos taškų) ir Sergejų Usanovus (29).

Geriausias iš lietuvių Lukas Limantas su 128 baudos taškais užėmė septintą vietą.

Moterų įskaitoje čempionės titulą apgynė lietuvė Jolanta Romanenko (382), kuri bendroje čempionato įskaitoje užėmė aukštą 11-tą vietą.

Antrą ir trečią vietas užėmė taip pat lietuvės – Rimantė Verbylaitė (510), Ramunė Kugaudaitė (4539).

Lietuvos sportininkų bendroje įskaitoje stipriausiais buvo Lukas Limantas. Antrą vietą užėmė Jurijus Jakovlevas (195 baudos taškai), trečią – Donatas Adžgauskas (206).

Pagrindinis Lietuvos parasparnių tikslaus nusileidimo rinktinės pagrindinis sėkmingai dalyvauti 2013 metų rugpjūčio 25-31 dienomis Serbijoje organizuojamame FAI (Tarptautinės aeronautikos federacija) pasaulio parasparnių tikslaus nusileidimo čempionate.

Lietuvos parasparnių tikslaus nusileidimo ekstremalai Jolanta Romanenko ir Jurijus Jakovlevas pirmą kartą pakviesti atstovauti Lietuvai kas ketverius metus vykstančiose neolimpinių sporto šakų pasaulio žaidynėse, kurios 2013 metų liepos 29 -rugpjūčio 4 dienomis vyks Kolumbijoje.

Ekstremalas.lt dėkoja mūsų skaitytojui Dainiui Liegui ir siūlo pasigrožėti puikiais vaizdais

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius