-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Olandijoje dviratininkai vietoj kalnų naudojosi laiptais

Aštuoni geriausių pasaulyje BMX ir kalnų dviratininkų susitiko Amsterdame ir išėjo ieškoti kalno nusileidimui... Ši misija Olandijoje, garsėjančioje lygumomis – neįmanoma. O viskas baigėsi „Red Bull DownStairs“ – unikaliomis ir pakvaišusiomis lenktynėmis nuo laiptų.
„Red Bull DownStairs“
„Red Bull DownStairs“
Temos: 1 Dviratis
Red Bull DownStairs
„Red Bull DownStairs“

Vienas čekas ir septyni olandai susirinko aptriušusiame, pašaliniams uždarytame vienuolikos aukštų pastate Amsterdamo širdyje. Netoli miesto centrinės stoties aštuoni olimpinėse žaidynėse dalyvavę dviratininkai surado tai, ko ieškojo – ženklų aukščio skirtumą.

Vedami olando Robo van den Wildenbergo, užėmusio penktąją vietą 2008-ųjų Pekino olimpiadoje, trupė pasaulinės klasės dviratininkų įžengė į buvusį valstybinio pašto siuntų išskirstymo centrą. Įsibrovėliai pasinaudojo seno pastato avarine būkle – taip nustebindami ir kai kuriuos ten dar triūsiančius darbininkus.

VIDEO: Olympische BMX-ers downhillen in Amsterdams sloopgebouw
400 metrų „trasą“ sudarė vienuolika aukštų, 324 laiptai ir daugiau nei 50 vertikalių metrų nuo viršaus žemyn. „Kai priėmėme iššūkį organizuoti lenktynes šiame apgriautame pastate, turiu pripažinti, mane buvo apėmę dvejopi jausmai, – prisimena Ivo van der Puttenas iš Olandijos. – Iškilo klausimas, ar išvis Olandijoje įmanoma lenktyniauti trasa žemyn. Ankštais, siaurais laiptais ir pusiau sugriautuose aukštuose buvo ypatingai sunku važiuoti – sunkiau nei peršokti kelmus, upelius, medžio šaknis ar kitas natūralias kliūtis. Reikėjo įveikti sudužusius langus, nuolaužų priverstus kabinetus ir tabaluojančius kabelius“.

Po finišo 22 metų olandas jau laidė juokus. Kelyje į sunkią pergalę jam pavyko įveikti Basą de Beyerį (Olandija), Michalą Prokopą (Čekija) ir Joostą Wichmaną (Olandija).

Čekijos dviratininkas Michalas Prokopas irgi mėgavosi nusileidimu unikalia trasa: „Kai vaikinai manęs paklausė, ar noriu lenktyniauti Amsterdame – pagalvojau, kad jie juokauja. Dabar jeigu sąžiningai, tiesiog esu laimingas, kad laiptais nusileidau ne atskiromis dalimis – kelių įpjovimų ir sumušimų net neskaičiuoju“.

Po lenktynių dviratininkai paliko pastatą taip pat greitai kaip ir įėjo į jį – jie įsimaišė į minią tarp Grachteno kanalų Olandijos sostinėje. Mieste, kuriame vienam gyventojui tenka daugiausia dviratininkų visoje Europoje, dviratininkams ištirpti minioje gana lengva.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius