Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po protestų neleista Daugų ežere rengti vandens motociklų čempionato

Po dzūkų protesto valdininkai neleido rengti Lietuvos vandens motociklų čempionato Alytaus rajone esančiame Daugų ežere.
Renginio akimirkos
Renginio akimirkos. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Temos: 2 Motociklas Daugai

Šeštadienį Dauguose turėjęs vykti čempionatas buvo skubiai perkeltas į Lampėdžių karjerą Kaune, rašo „Lietuvos rytas“.

Paežerių gyventojai kiekvieną vasarą burnoja prieš vandens motociklininkus, tačiau dažniausiai viskas ir baigiasi tik paniurnėjimais, pažymi dienraštis. Bet Alytaus rajono gyventojai neseniai su plakatais susirinko prie Aplinkos ministerijos reikalaudami uždrausti plaukioti vandens motociklais Daugų ežere.

Daugų ežeras patenka į trumpą sąrašą vandens telkinių, kuriuose galima plaukioti vandens motociklais. Šiame sąraše – dar šeši ežerai. Taip pat Kauno, Kuršių marios ir Baltijos jūra.

Aplinkos apsaugos agentūros direktoriaus pavaduotoja Aldona Margerienė teigė, kad paežerių gyventojai retai kreipiasi su skundais dėl vandens motociklininkų. Gerokai aktyvesni pastarieji, kurie prašo valdininkų leisti plaukioti viename ar kitame ežere.

„Daugų gyventojai šiemet, ko gero, vieninteliai, kurie pareiškė protestą. Bet kol kas šiame ežere plaukioti vandens motociklais nėra uždrausta“, – sakė valdininkė.

Lietuvoje vandens motociklais galima plaukioti didesniuose nei 500 hektarų dydžio ežeruose. Daugų ežeras užima apie 1000 hektarų plotą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius