Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rekordinis šuolis automobiliu nuo rampos – 82 metrai (video)

Naujųjų metų išvakarėse motosporto legenda Travisas Pastrana perrašė istoriją ir pasiekė naują pasaulio rekordą – automobiliu nušoko 82 metrus. Keturis kartus Amerikos ralio čempionas ir devynių X–Žaidynių aukso medalių laimėtojas „Red Bull: New Year. No Limits“ renginyje pademonstravo įspūdingą apskaičiuotos rizikos triuką – šuolį automobiliu nuo rampos iki rampos.
T.Pastrana - naujasis pasaulio rekordininkas
T.Pastrana – naujasis pasaulio rekordininkas. / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Rekordas

Maždaug 21 val. vietos laiku Long Byče, Kalifornijoje (JAV), T.Pastrana įsibėgėjo su savo Subaru Impreza STI ralio automobiliu iki 145 km/h ir nuskriejo 82 metrus virš Rainbow uosto, nusileisdamas į plūduriuojančią baržą. Šiuo šuoliu T.Pastrana pagerino buvusį rekordą beveik 30 metrų. „Red Bull: New Year. No Limits“ visam pasauliui buvo tiesiogiai transliuojami ESPN / ESPN HD kanalais, o šuolį Long Byče gyvai stebėjo 75 tūkst. žiūrovų.

„Buvau nervingas visą dieną, bet kai įsėdau į mašiną, jaučiausi tikrai ramus, – tikino T.Pastrana. – Buvo tikrai daug smagiau nei per treniruočių šuolius ir kai nusileidau – apsauginė sienelė priartėjo tikrai labai greitai. Esu laimingas, kad nei automobilis, nei aš nepaskendome. Neblogas būdas pradėti 2010-uosius!“

T.Pastrana yra savotiškas ekstremalaus sporto pionierius – jis yra atlikęs pirmąjį istorijoje dvigubą salto motociklu, iššoko iš lėktuvo be parašiuto, o dabar jam oficialiai priklauso tolimiausio šuolio automobiliu pasaulio rekordas. Beje, ne mažiau plojimų nei šuolis automobiliu susilaukė paties Traviso salto į vandenį nuo baržos, į kurią prieš kelias akimirkas buvo sėkmingai nusileidęs.

VIDEO: Travis Pastrana jumps 269 feet in rally car! (HD!)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius