Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Trauma ir gedimai BMX dviratininkui nesukliudė laimėti kelialapio į pasaulines varžybas

Šį šeštadienį paaiškėjo keturi geriausi riedlenčių ir BMX dviračių sporto mėgėjai, atstovausiantys Lietuvą pasauliniame sporto konkurse „Lion Simple Session 2013“ Estijoje. Šiais metais BMX dviračių sporte pripažinimą pelnė Eimantas Tunyla, prieš atrankines varžybas patyręs kojos traumą. Prizines riedlentininkų vietas laimėjo Gytis Bliuvas, Lukas Garbačiauskas ir Emilis Morris. Jie kovo 16-17 dienomis Taline rungsis su geriausiais pasaulio riedlentininkais ir BMX dviratininkais.
BMX varžybos
BMX varžybos / Organizatorių nuotr.
Temos: 2 Trauma BMX

„Dėl kelialapio į „Lion Simple Session 2013“ galėčiau atiduoti kompiuterį ar „Facebook‘ą“, – po finalo juokavo atrankines varžybas laimėjęs BMX dviratininkas Eimantas Tunyla. – Treniruotėms skyriau laiką, kurį galėjau praleisti su mergina ar draugais, prieš varžybas ruošiausi kasdien ir likus dviems dienoms iki jų pasitempiau koją. Buvau išsigandęs, kad negalėsiu dalyvauti, bet susikaupiau ir sėkmingai pasirodžiau. Tiesa, finalinio važiavimo metu sprogo galinė padanga, bet aš jau buvau pasiruošęs – šeštose varžybose iš eilės man taip nutinka“, – sakė E. Tunyla. Atrankinėse varžybose jis įveikė daugiau nei 60 pretendentų iš visos Lietuvos.

Šiuo metu Londone gyvenantis dvidešimtmetis G. Bliuvas dėl dalyvavimo atrankinėse riedlentininkų varžybose savaitgalį grįžo į Vilnių. Jis „Lion Simple Session 2013“ varžybose Lietuvą atstovaus jau ketvirtą kartą. „Riedlentininkų lygis Lietuvoje ir Didžiojoje Britanijoje skiriasi, tačiau situacija pastebimai gerėja“, – sakė atrankines varžybas laimėjęs riedlentininkas.

Pasak L. Garbačiausko, pradėjus veikti „Lion Skater Park”, atsirado galimybės tobulinti įvairius triukus, važiavimo stilių ne tik vasarą, bet ir žiemą. „Nesunku tobulėti, kai yra galimybės treniruotis šaltuoju metų laiku. Jei nebūtų šio uždaro parko, grįžęs po pamokų ir atlikęs namų darbus neturėčiau, ką veikti, o pavasarį atsistojus ant riedlentės vėl tektų visko mokytis iš naujo“, – sakė vienas geriausių riedlentininkų Lietuvoje.

Atrankinės varžybos vyko pirmajame Lietuvoje uždarame riedlenčių parke „Lion Skater Park“. Jį įkurti aktyvaus laisvalaikio centre „K.A.B.L.Y.S“ padėjo bendrovė „Nestle Baltics“, kuri įsteigė ir pagrindinį rungtynių prizą – kelialapius į „Lion Simple Session 2013“ varžybas. Jau antrus metus kompanija suteikia galimybę gabiems jaunuoliams nemokamai nuvykti bei sudalyvauti pasauliniame konkurse „Lion Simple Session 2013“ Taline. Jis vyks kovo 16-17 dienomis Estijoje.

„Skatiname jaunimą turiningai leisti savo laisvalaikį. Remdami jaunuosius riedlentininkus ir BMX dviratininkus, matome, kad šalyje auga domėjimasis ekstremaliu sportu, ryškėja ir jaunimo potencialas – jie gali varžytis su pasaulinio lygio sportininkais. Šiam tikslui pasiekti reikalingas ne tik didelis noras, pastangos, skiriamas laikas treniruotėms, bet ir galimybė gauti patarimus po „vienu stogu“, – teigė „Nestle Baltics" Korporatyvinių reikalų vadovė Ariana Rastauskaitė.

„Uždaras parkas pritraukia vis daugiau aktyvaus jaunimo, auga riedlentininkų ir BMX dviratininkų bendruomenės. Kol jo nebuvo, jaunimas negalėjo tinkamai treniruotis visus metus, todėl ir sportininkų lygis buvo žemas. Dabar mes turime geresnes galimybes“, – sakė „Lion Winter Session 2013“ atrankinių varžybų organizatorius Mindaugas Bernotas.

Atrankose į varžybas Lietuvoje dalyvavo 20 riedlentininkų ir 44 BMX dviračių sporto entuziastai. Vertinimo komisija balus skyrė už atliktų triukų techninį išpildymą, demonstruotų triukų įvairumą ir jų sudėtingumą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius