-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 11 16 /09:14

Cristiano Ronaldo ištesėjo pažadą: portugalai sutrypė bosnius ir su griausmu keliauja į Europos čempionatą

Čekija, Kroatija, Airija ir Portugalija pagriebė paskutinius kelialapius į 2012 m. Europos futbolo čempionatą. Didesnė intriga mezgėsi tik Portugalijoje, kur bosniai dukart siuntė kamuolį į šeimininkų vartus, nors galiausiai buvo sutriuškinti.
Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Portugalų rinktinės lyderis Cristiano Ronaldo po nulinių lygiųjų Bosnijoje ir Hercegovinoje teigė, kad žaisti „daržovių lauke“ sudėtinga, ir tikino, kad jo komanda atsigriebs namuose.

Pažadus C.Ronaldo suskubo tesėti: įvartį į bosnių vartus „Real“ žvaigždė pasiuntė jau aštuntą rungtynių minutę. 24-ą minutę Nani rezultatą padvigubino, tačiau dar iki pertraukos Zvjezdanas Misimovičius nuo 11 m žymos rezultatą sušvelnino.

C.Ronaldo 53-ią minutę pelnė trečią įvartį, bet bosnių viltys ir vėl buvo atgaivintos: 65-ą minutę  pasižymėjo Emiras Spahičius. Beje, jau tuomet svečiai rungtyniavo be Senado Luličiaus, kuris 54-ą min. buvo išvarytas iš aikštės. 

Išsigelbėti svečiams nepavyko. Maža to, per likusį laiką portugalai pelnė dar tris įvarčius: 72-ą min. sublizgėjo Helderis Postiga, 80-ą min. – Miguelis Veloso, 82-ą min. – dar kartą H.Postiga. Galutinis rungtynių rezultatas – 6:2.

Rungtynių įvarčiai:

Zagrebe Kroatijos vienuolikė atsilaikė prieš Turkiją – mačas baigėsi be įvarčių. Vietą žemyno pirmenybėse kroatai užsitikrino pirmose rungtynėse išvykoje, iškovoję pergalę rezultatu 3:0.

Turkai, kurių treneris Guusas Hiddinkas dar prieš dvikovą pripažino, kad atsitiesti po nesėkmės yra praktiškai neįmanoma, dvikovą pradėjo aktyviai: jau penktą minutę Selcukas Inanas pataikė į virpstą, o vartininkas Stipe Pletikosa atrėmė Colino Kazimo Richardso pakartotinį bandymą.

Vartų sargas atmušė ir Hamito Altintopo smūgį po pertraukos, tačiau visos turkų pastangos atsimušė į patikimą kroatų gynybos sieną.

Juodkalnijai nepavyko atsirevanšuoti Čekijai – buvę Lietuvos rinktinės varžovai išvykoje nugalėjo 1:0 ir įtvirtino savaitgalį namie įgytą dviejų įvarčių pranašumą. Įvartį 81-ą minutę įmušė Petras Jiracekas.

Juodkalniečiams nepadėjo ir tai, kad jie kovojo dėl pirmosios istorijoje galimybės žaisti finaliniame Senojo žemyno pirmenybių etape.

Estijos rinktinė po pažeminimo savų žiūrovų akivaizdoje, kai airiams pralaimėjo 0:4, atsakomajame mače išplėšė lygiąsias, kurių, žinoma, kelialapiui į Europos čempionatą nepakako. Airiją į priekį 31-ą minutę išvedė Stephenas Wardas, o Konstantinas Vassiljevas po pertraukos rezultatą išlygino – 1:1.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius