Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Čempionato šeimininkams ukrainiečiams – gamtos ir priešininkų smūgiai: dėl liūties nukeltas rungtynes laimėjo Prancūzija 2:0

Žaibiški išpuoliai nuo pat antrojo kėlinio pradžios ir du įvarčiai per keturias minutes. Prancūzijos rinktinės neišmušė iš vėžių priverstinė pertrauka dėl liūties – „mėlynieji“ 2:0 (0:0) nugalėjo šeimininkų gausiai palaikomą Ukrainą ir sustiprino savo galimybes patekti tarp aštuonių stipriausių Europos čempionato komandų.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Rungtynės prasidėjo numatytu laiku, tačiau dėl liūties su perkūnija buvo laikinai nutrauktas. Po beveik valandos Ukrainos ir Prancūzijos rinktinės sugrįžo į stadioną ir tęsė susitikimą. 

Iki tol komandos spėjo sužaisti beveik penkias minutes, per kurias nei vieni, nei kiti pavojingų progų nesukūrė. Susitikimas buvo pratęstas nuo 5-osios minutės.

Pirmajame kėlinyje daugiau pavojingų progų pasižymėti turėjo prancūzai, tačiau aktyvūs puolime bei drausmingi gynyboje buvo ir ukrainiečiai. Po didžiosios pertraukos svečiai tiesiog užgulė Ukrainos vartus, perėmė iniciatyvą ir vieną po kito pasiuntė kamuolį į vartus.

Vienas aktyviausių mačo žaidėjų Jérémy Menezas 53 min. baudos aikštelėje suklaidino gynėją ir spyrė tiksliai į vartų apatinį kampą – 0:1. Po trijų minučių pirmąjį įvartį vilkėdamas Prancūzijos marškinėlius mušė Yohanas Cabaye. Gavęs perdavimą iš Karimo Benzema, jis paguldė gynėjus ir lengvu smūgiu nuginklavo vartininką.

Situacija D grupėje:

Pirmąją pergalę iškovojusi Prancūzija savo sąskaitoje turi 4 taškus ir įsiveržė į pirmąją vietą D grupėje. Ukraina su 3 taškais kol kas lieka antroje vietoje.

Primename, kad antrame D grupės mače Kijeve penkiolika minučių vėliau nei numatyta 22 val. susigrums Švedijos ir Anglijos komandos.

 

Švieslentė
Stadionas: Doneckas (Ukraina). Teisėjas: Bjornas Kuipersas (Nyderlandai) 
Ukraina 0 2 Prancūzija

 

J. Menezas (53 min.)
Yohanas Cabaye (56 min.)

  • RUNGTYNIŲ EIGA: 

90 + 3 min. Žiūrovai švilpia, tačiau ukrainiečiai nuleidžia rankas ir susitaiko su pralaimėjimu. Galutinis rezultatas 2:0.

82 min. Padėtį aikštėje ir toliau ramiai kontroliuoja prancūzai.

76 min. Kampinis prie Prancūzijos vartų, tačiau Ukraina jau netrukus priversta grįžti į gynybą. 

64 min. Apgultis prie Ukrainos vartų. Ir tik virpstas gelbsti šeimininkus nuo trečiojo įvarčio. Iniciatyva priklauso Prancūzijai.

56 min. ĮVARTIS!!! Prancūzija didina pranašumą – 2:0. Pirmąjį įvartį vilkėdamas Prancūzijos marškinėlius muša Yohanas Cabaye.

55 min. Pirmoji geltona kortelė Ukrainos rinktinės stovykloje. Baudžiamas gynėjas Jevgenijus Selinas.

53 min. ĮVARTIS!!! Pasižymi saugas J. Menezas. Vienas aktyviausių mačo žaidėjų baudos aikštelėje suklaidino gynėją ir spyrė tiksliai į vartų apatinį kampą – 0:1.

48 min. A.Ševčenkai pritrūksta sėkmės – kamuolys praskrieja palei patį viršutinį vartų kampą.. Po kelių akimirkų Tymoščiukas taip pat smūgiuoja iš toli, tačiau netiksliai...

45 min. Pirmasis kėlinys baigiasi be įvarčių. 0:0.

43 min. Prancūzai kuria ilgą, pozicinę ataką. Ukrainiečiai apsigina.

40 min. Geltona kortelė už pražangą rodoma prancūzui J.Menezui.

39 m. Baudos smūgis priešingoje aikštės pusėje. Jį kelia S.Nasri, o P.Mexesas muša galva. Smūgis stiprus, bet vartininkas jį atremia.

38 min. Du kampinius Ukrainai iš eilės kelia Nazarenka. 

33 min. Vienas prieš vartininką atsiduria A.Ševčenka, tačiau vartininkas užsiima puikią poziciją ir jo smūgį atremia.

31 min. F.Ribery skėsčioja rankomis. Jis nepatenkintas teisėjo sprendimu neskirti pražangos ataką nutraukusiam jo varžovui.

28 min. Tempas išauga, vis pavojingesnes progas kuria prancūzai. Andrijus Piatovas gelbėja Ukrainą nuo įvarčio! Pasižymėti galėjo J. Menezas.

24 min. Andrijus Jarmolenka iš kiek daugiau nei 20 metrų siunčia kamuolį tarp kojų varžovui, tačiau kamuolys praskrieja šalia pat virpsto. 

22 min. Ukrainiečiai perima kamuolį, bėga į greitą puolimą, tačiau A.Ševčenko perdavimą į baudos aikštelę nutraukia prancūzai.

16 min. Po J. Menezas tikslaus smūgio kamuolys atsiduria vartuose, tačiau net du prancūzai buvo nuošalėje ir teisėjas fiksuoja nuošalę.

13 min. Aikštėje dominuoja puolimas. Pakankamai pavojingas atakas kuria ir vieni, ir kiti. Tiesa, kol kas aktyvesni yra prancūzai.

9 min. F.Ribery uždirba kampinį, kurį kelia S.Nasri, tačiau ukrainiečiai kamuolį išmuša. 

5 min. Po beveik valandos trukmės pauzės mačas tęsiamas. Per pertrauką stadiono darbuotojai stengėsi pašalinti ant vejos susikaupusias balas, tačiau komandų laukia nelengvos sąlygos.

3 min. Rungtynėse – stipri liūtis ir žaidimo sąlygos sudėtingos. Rungtynės laikinai nutraukiamos!!!

Komandų sudėtys
Ukraina Prancūzija
Vartininkas: Andrijus Piatovas Vartiininkas: Hugo Llorisas
Gynėjai: Olegas Gusevas Gynėjai: Mathieu Debuchy
Jevgenijus Chačeridis Phillippe Mexesas
Tarasas Michalikas Adilas Rami
Saugai: Jevgenijus Selinas Gaelis Clichy
Anatolijus Tymoščiukas  Yohanas Cabaye (Yann asM´Vila 68 min.)
Sergejus Nazarenka (Artem Milevsky 60 min.) Alou Diarra
Andrijus Jarmolenka Saugai: Jérémy Menezas (Marvinas Martinas 73 min.)
Andrijus Voroninas (Marko Devičius 46 min.) Samiras Nasri
Jevgenijus Konoplianka Franckas Ribery
Puolėjas: Andrijus Ševčenka Puolėjas: Karimas Benzema (Olivieris Giroud 75 min.)

Atsarginiai: Kovalis, Kučeras, Garmašas, Alievas, Ševčiukas, Rotanas, Milevskis, Selezniovas, Rakitskis, Butko, Devičius, Goryainovas.

Atsarginiai: Mandanda, Evra, Valbuena, Giroud, Matuidi, Reveillere, Malouda, M'Vila, Martin, Ben Arfa, Koscielny, Carrasso.

Treneris: Olegas Blokhinas Treneris: Laurentas Blancas

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius