Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Ispanija – Portugalija: Vicente del Bosque pusfinalyje liks ištikimas savo filosofijai, Paulo Bento pirmenybę teikia ambicijoms

Tik tak, tik tak. Laikrodžio dūžiai nenumaldomai artina pusfinalio dvikovą, kurioje dėl vietos finale kausis dvi Pirėnų pusiasalio komandos – Ispanija ir Portugalija. Trečiadienio vakare vienai ekipų Europos čempionatas baigsis. Ar namo keliaus ispanai, kuriuos nuo sosto nori nuversti vis geresnę formą demonstruojantis Cristiano Ronaldo, ar portugalai, paaiškės Donecko miesto „Donbass“ arenoje.
Kas ką - Vicente del Bosque prieš Paulo Bento?
Kas ką - Vicente del Bosque prieš Paulo Bento? / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Paulo Bento

Vicente del Bosque puikiai supranta, kokį pavojų jo komandos gynybai kelia Madrido „Real“ puolėjas. „Mes turime pabandyti jį nukenksminti“, – savo mintimis prieš mačą dalijosi ispanų strategas. Jis teigė gerbiąs visą Portugalijos vienuolikę, kurią pavadino didžia, tačiau svarbiausia yra C.Ronaldo problema.

„Mes turime atkreipti dėmesį į C.Ronaldo. Jis yra nuostabus žaidėjas ir visiškai suprantama, kodėl apie jį tiek daug kalbama“, – teigė V.del Bosque, kurio komanda ketvirtfinalyje 2:0 nugalėjo prancūzus.

Tiesa, apie C.Ronaldo buvo daug kalbama ir turnyro pradžioje, kai futbolininkas dar nebuvo į vartus šaudęs tuščiais šoviniais. Tačiau būtent Cristiano įmušė visus tris savo komandos įvarčius grupės rungtynėse su Nyderlandais ir ketvirtfinalio mače su Čekija. Ne veltui daugelis dabar klausia, ar portugalų lyderis sugebės pelnyti savo pirmąjį įvartį rungtyniaudamas prieš ispanus Donecke.

V.del Bosque vyrai sugebėjo nutildyti C.Ronaldo praėjusiame pasaulio čempionate, kai Ispanija aštuntfinalyje palaužė portugalus 1:0. „Mes žinojome, kaip prieš jį žaisti ir kaip jį stabdyti. Tą patį pabandysime atlikti ir rytoj“, – teigė ispanų treneris.

Treneris pridūrė nesidairąs į praeitį, kai žurnalistai priminė, kad ispanai, prabėgus vos keturiems mėnesiams nuo pasaulio čempionato, Lisabonoje nusileido portugalams draugiškame mače 0:4. Tuomet du įvarčius pelnė trečiadienį dėl traumos nežaisiantis Helderis Postiga, kartą įmušė jį pakeisiantis Hugo Almeida.

Ispanai per visą savo istoriją nepralaimėjo nė vieno iš keturių pusfinalių didžiuosiuose tarptautiniuose turnyruose. Bet V.del Bosque teigimu, svarbiausia laikytis savo futbolo filosofijos: „Mes būsime patys savimi. Savaime suprantama, turėsime atkreipti dėmesį į tam tikras detales, tačiau svarbiausia yra žaisti savo žaidimą.“

Portugalų treneris dėstė panašias mintis kaip ir jo varžovas pusfinalio dvikovoje. Paulo Bento septintą kartą iš eilės į aikštę leistų tą patį vienuoliktuką, jei ne puolėjo H.Postigos trauma. Vietoje jo rungtyniaus H.Almeida. Beje, portugalai dar niekada nėra įveikę ispanų užsienio teritorijoje.

„Mes turime ambicijų ir narsos. Žinome, ką turime padaryti. Turime spausti savo oponentus ir mūsų tikslas nėra vien tik gintis visą laiką. Mes to nedarome prieš pasaulio ir Europos čempionus. Manau jie žino, kad mes galime pridaryti problemų“, – kalbėjo P.Bento.

Portugalija tą jau įrodė 2004 metų Europos čempionate, kai nugalėjo ispanus grupės etape ir užkirto jiems kelią į ketvirtfinalį. Pačių portugalų žygis tame Europos čempionate baigėsi tik finale, kur šeimininkai pralaimėjo graikams. Šįmet P.Bento nori bent pakartoti aštuonerių metų senumo pasiekimą: „Negali būti puikesnės progos nei ta, kurią mes turėsime trečiadienį. Mes galime pasiekti antrą finalą per visą mūsų istorija ir mes taip puikiai suvokiame. Žinome, kokia atsakomybė mums tenka prieš visus Portugalijos žmones, kurie nori, kad pratęstume kovą.“

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius