-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Italijos rinktinė – skustagalviai per prievartą, depresijos aukos ir Benito Mussolini gerbėjai

„The Guardian“ sporto žurnalistai toliau naršo Europos čempionate, iki kurio pradžios liko tik trys dienos, dalyvausiančių komandų žaidėjų gyvenimą. Ar žinote, kodėl saugas Alessandro Diamantis, persikėlęs į „West Ham United“ nusiskuto galvą? O gal žinote, kuris Italijos rinktinės futbolininkas įveikė depresiją? O galbūt atspėsite, kuris italų futbolininkas yra didelis Benito Mussolini gerbėjas? Apie visa tai šiame rašinyje.
Gianluigi Buffonas ir Alena Seredova
Gianluigi Buffonas ir Alena Seredova / „Scanpix“ nuotr.

Alessandro Diamanti

Kai 2009 metais prisijungė prie „West Ham United“ klubo, atakuojančio saugo galvą puošė vešli šukuosena, tačiau jau po kelių mėnesių italas visiškai nusiskuto.

„Aš tą patį padariau ir prieš dvejus ar trejus metus. Taip lengviau, kai eini į dušą. Anglai persirengimo kambariuose nesinaudoja plaukų džiovintuvais. Aš buvau vienintelis jais besinaudojantis žaidėjas, todėl komandos draugai šaipydavosi iš manęs“ – pasakojo A.Diamanti.

Gianluigi Buffonas

Iš pirmo žvilgsnio, G.Buffono karjera yra tikra pasaka, kurios gali pavydėti kiekvienas. Tačiau pats vartininkas prisipažino, kad prieš aštuonerius metus jį buvo užklupusi gili depresija. Ją pavyko įveikti tik ėmus reguliariai lankytis pas psichologą.

„Aš buvau kamuojamas abejonių. Supratau, kad fanams mano liga nerūpi, jie mane matė tik kaip idealą ir niekada niekas manęs nepaklausė, kaip aš jaučiuosi“, – prisiminimais apie vieną sunkiausių gyvenimo laikotarpių dalijosi Turino „Juventus“ vartų sargas.

Alberto Aquilanis

Panašu, kad Italijos nacionalinėje ekipoje daugėja žaidėjų, kurių politinės simpatijos krypsta į radikalią dešinę. Pats A.Aquilanis niekada neslėpė savo politinių pažiūrų. Kai, būdamas vaikas, Alberto žaidė „AS Roma“, namuose jis turėjo kelis diktatoriaus Benito Mussolini biustus. Juos jaunajam futbolininkui padovanojo dėdė.

A.Aquilanis ne kartą viešai kritikavo imigrantus, kurie, anot jo, tik kelia problemas Italijoje. „Šalyje yra per daug užsieniečių. Jie yra atsakingi už didžiąją dalį smurto ir neramumų. Mano dėdė yra ištikimas B.Mussolini gerbėjas ir padovanojo man kelis su juo susijusius daiktus. Namuose aš turiu kelias B.Mussolini nuotraukas ir portretus. Tačiau pats apie politiką nieko nežinau“, – pasakojo A.Aquilanis.

Andrea Pirlo

Prieš kelerius metus ėmė plisti gandai, kad Andrea Pirlo protėviai yra romų kilmės ir į šiaurės Italiją atvyko praėjusiame šimtmetyje. Pats žaidėjas tokius gandus visuomet neigė, tačiau prieš 2008 metų Europos čempionatą kai kurios organizacijos ragino jį neatstovauti Italijos rinktinei ir taip išreikšti protestą prieš prastą romų padėtį Italijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius