TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Policija pradėjo tyrimą dėl rasistinių užgauliojimų „Twitter“ tinkle, nukreiptų prieš baudinių nerealizavusius Anglijos futbolininkus

Didžiosios Britanijos teisėsauga pradėjo tyrimą, susijusį su atakomis socialiniuose tinklapiuose, nukreiptose prieš Anglijos futbolo rinktinės žaidėjus Ashley Youngą ir Ashley Cole'ą, praneša „SKySports“.
Ashely Youngas, Ashley Cole'as ir rinktinės treneriai Roy Hodgsonas bei Gary Neville'as
Ashely Youngas, Ashley Cole'as ir rinktinės treneriai Roy Hodgsonas bei Gary Neville'as / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Šie du futblininkai nerealizavo 11 m baudinio „Euro 2012“ ketvirtfinalio mače su Italija, tad po baudinių serijos Anglija buvo priversta palikti turnyrą.

Po rungtynių socialinis tinklas „Twitter“ ėmė mirgėti įžeidinėjimais šių futbolininku adresu, dalis jų buvo rasistiniai.

„Esame sunerimę dėl to, kaip A.Cole'as ir A.Youngas yra užgauliojami socialiniame tinkle „Twitter“. Šie žaidėjai Europos čempionate atidavė viską dėl nacionalinės rinktinės, todėl internete skelbiamos žinutės ir pasibaisėtinos ir nepriimtinos. Mes palaikome policijos pradėtą tyrimą, kad būtų išsiaiškinta, kas už jų slypi“, – teigiama Anglijos futbolo asociacijos (FA) pranešime.

„Esame informuoti apie rasistines žinutes „Twitter“ puslapyje po Anglijos rinktinės mačo, pradėjome tyrimą. Kol kas nėra jokių areštų“, – teigė policijos atstovas.

Kai kurie rašiusieji įžeidžiančias žinutes netrukus po pranešimo apie pradėtą tyrimą puolė atsiprašinėti ir tikinti, kad jie tik juokavo.

Policijos teigimu, dauguma įžeidžiančių žinučių pasklido iš vartotojų, registruotų Londone.

Tai ne pirmas atvejis šiais metais, kai Didžiosios Britanijos policija ėmėsi tyrimo dėl rasistinių užgauliojimų „Twitter“ tinkle, nukreiptų prieš futbolininką.

Kovą 21-erių metų studentas iš Velso 56 dienoms buvo uždarytas į kalėjimą dėl „Bolton“ saugo Fabrice Muambos, kuris rungtynių metu patyrė širdies smūgį, rasistinių užgauliojimų internete.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius