Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Užsienio spauda: Lenkija ir Ukraina taip pat yra Europos futbolo čempionato laimėtojos

Drauge su Europos futbolo čempionato laimėtoja Ispanija, kaip laimėtojos iškilo ir čempionatą surengusios Lenkija bei Ukraina, pirmadienį rašo lenkų spauda.
Štai ši taurė atiteks čempionams
„Euro 2012“ / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Ukraina

Kas ketverius metus rengiamas UEFA čempionatas pirmą kartą įvyko šalyse, kažkada buvusiose už Geležinės uždangos. UEFA vadovas Michelis Platini gyrė organizatorius ir išreiškė savo „pasididžiavimą“ abiem šalimis ir jų žmonėmis, kurie buvo „nuostabūs šeimininkai“, skelbia „Rzeczpospolita“.

„Mes laimėjome Europos 2012 metų (čempionatą)“, – entuziastingai rašo centristų dienraštis „Gazeta Wyborcza“, kuris pažymi, jog daugiau kaip 22 mlrd. eurų, investuotų daugiausia į Lenkijos komunistų laikų kelių, geležinkelių ir oro uostų infrastruktūros atnaujinimą, „padėjo ištverti krizės metus“.

„Nauji keliai padės pritraukti investuotojus. Mūsų šalis dėl čempionato vystosi ir vystysis greičiau ateityje“, – nurodo „Gazeta Wyborcza“ ir giria įvaizdžio pagerėjimą po sėkmingos futbolo fiestos.

„Geležinkeliai, oro uostai, viešbučiai ir restoranai jau suskaičiavo savo pelną“, – rašo verslo dienraštis DPG.

„Įrodėme, kad Lenkija yra moderni, spalvinga šalis, pilna draugiškų žmonių“, – priduria „Gazeta Wyborcza“.

„Net agresyvus lenkų chuliganų elgesys rusų aistruolių atžvilgiu prieš Lenkijos ir Rusijos rungtynes negalėjo sugriauti šio įvaizdžio. Tokių incidentų nutinka“, – nurodo laikraštis.

Birželio 12 dieną policija Varšuvoje vaikydama smurtaujančius gerbėjus buvo priversta panaudoti vandens patrankas, ašarines dujas ir gumines kulkas, be to, buvo sulaikyta daugiau kaip 180 asmenų.

Virš čempionato buvo pakibusi ir rasistinio smurto grėsmė. BBC parodė televizijos dokumentinį filmą, kuriame matyti, kaip kraštutiniai dešinieji stadionuose demonstruoja nacių pasveikinimus ir mėgdžioja beždžionių garsus tyčiodamiesi iš juodaodžių žaidėjų, be to, užpuola studentų azijiečių grupę.

Lenkijos policija tokių incidentų per 24 dienas trukusį čempionatą nepatvirtino.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius