-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 06 13 /13:39

Vokiečių ir olandų futbolo rinktinių susitikimą Andrius Kubilius stebės Nyderlandų ambasadoriaus rezidencijoje

Trečiadienio vakarą vyksiančias Europos futbolo čempionato rungtynes tarp olandų ir vokiečių premjeras Andrius Kubilius stebės Nyderlandų ambasadoriaus rezidencijoje. Vyriausybės vadovas neslepia simpatijų Nyderlandų rinktinei ir anksčiau yra stebėjęs jų žaidimą vilkėdamas oranžinius marškinėlius.
Andrius Kubilius
Andrius Kubilius / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

A.Kubiliaus trečiadienio darbotvarkėje nurodyta, kad 21.30 val. jis Nyderlandų ambasadoriaus Kornelio Willemo Spaanso rezidencijoje stebės Europos futbolo čempionato rungtynių transliaciją. Tuomet olandai susirungs su vokiečiais.

Kaip 15min.lt sakė premjero atstovė spaudai Jarda Paukštienė, susitikimo transliaciją olandų diplomatai organizuoja kartu su kolegomis iš Vokietijos, kvietimą taip pat pasirašė abu ambasadoriai, tačiau vietą renginiui pasiūlė Nyderlandų atstovai.

Anot J.Paukštienės, premjeras ketina sirgti už gražų futbolą. Vokiečių diplomatai kvietime pažymėjo, kad trečiadienio vakarą laukia futbolo trileris.

Dar 2010-aisiais, kai Pietų Afrikos Respublikoje vyko pasaulio futbolo čempionatas, premjeras prisipažino sergantis už Nyderlandų rinktinę. A.Kubilius olandus palaikė finale, kuriame jiems nepavyko nugalėti ispanų.

„Neturiu favorito tarp Olandijos ir Ispanijos, bet iš jaunesnių dienų prisimenant olandų Kruifo ir visų kitų žvaigždžių klasiką, širdis linksta arčiau olandų“, – paklaustas, ką palaikys finale, tuomet teigė premjeras.

Viešai išsakęs savo simpatijas, A.Kubilius sulaukė dovanų. Tuometis Nyderlandų ambasadorius Lietuvoje Joepas Wijnandsas ne tik pakvietė jį žiūrėti finalo, bet ir padovanojo nacionalinės rinktinės sirgalių atributikos komplektą.

Pasaulio čempionato finalą 2010-ųjų liepą jis kartu su kolega iš Estijos Andrusu Ansipu stebėjo Lietuvos teatro, kino ir muzikos muziejaus kiemelyje. A.Kubilius tuomet vilkėjo Nyderlandų rinktinės spalvos – oranžinius marškinėlius.

Prieš prasidedant šių metų Europos futbolo čempionatui premjeras sakė pirmose rungtynėse tarp Graikijos ir Lenkijos komandų palaikysiantis kaimynus. Tačiau į sostinės restoraną „Pan Tadeuš“, kur lenkų diplomatai stebi kiekvieną savo nacionalinės rinktinės susitikimą, jis nevyko.

Praėjusio penktadienio rytą radijui „Znad Wilii“ premjeras sakė įsitikinęs, kad kaimynai išlaikys šį egzaminą. „Linkiu sėkmės visų pirma Lenkijos futbolo komandai ir norėčiau palinkėti, kad ji patektų į finalą, tada tikrai žinočiau, už ką sirgti“, – teigė A.Kubilius.

Pamatyti rungtynių Lenkijos ar Ukrainos stadionuose jam neleis intensyvus Seimo darbo kalendorius ir šiuo metu svarstomi energetikos projektai

Balandį Lietuvoje su darbo vizitu viešėjęs Ukrainos premjeras Mykola Azarovas pakvietė kolegą liepos 1 d. atvykti į Ukrainą stebėti Europos futbolo čempionato finalo. „Su malonu tai padaryčiau, jei sugebėtume sprendimus Seime priimti kiek galima greičiau“, – prisipažino Vyriausybės vadovas.


Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius