-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Butautas: turiu palikti šią komandą (video)

Po paskutinių Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės rungtynių trečiadienį Europos čempionate Lenkijoje mūsų šalies nacionalinės komandos strategas Ramūnas Butautas oficialiai paskelbė, kad pasitraukia iš vyriausiojo trenerio posto. Čia jis dirbo beveik trejus metus.
Sunki Lietuvos rinktinės kova su lenkais
R.Butautas nutarė palikti rinktinę. / Tomo Tumalovičiaus/Reporteris.com nuotr.

Prieš Europos čempionatą 45 metų Lietuvos krepšininkų vedlys pareiškė, kad jeigu jo auklėtiniams nepavyks patekti tarp šešių pajėgiausių rinktinių ir iškovoti bilietą į 2010 metų pasaulio čempionatą Turkijoje, jis atsistatydins. Akivaizdu, kad šį sprendimą dar labiau sustiprino prastas Lietuvos rinktinės žaidimas per visą čempionatą ir nesugebėjimas rasti atsakymo, kodėl taip atsitiko.

Išsami Europos krepšinio čempionato komandų ir žaidėjų statistika

„Labai gaila, bet turiu palikti komandą“, – po penkto pralaimėjimo šeštose Europos čempionato rungtynėse spaudos konferencijos salėje angliškai visiems žurnalistams pasakė R.Butautas.

Po spaudos konferencijos anglų kalba išėjęs į lauką treneris surūkė cigaretę ir į Lodzę atvykusiems Lietuvos žurnalistams pasakė, kad kalbės trumpai. „Čempionatą baigėme labai anksti. Žaidėme tikrai blogai, laimėjome tik vieną pergalę, prisiimu visą atsakomybę. Noriu padėkoti komandai, personalui, medikams, federacijai ir visiems rėmėjams, kurie prisidėjo prie mūsų rengimosi. Labai gaila, kad taip blogai žaidėme“, – po oficialios spaudos konferencijos Lietuvos žurnalistams kalbėjo R.Butautas.

Labai gaila, kad taip blogai žaidėme, – R.Butautas„Noriu padėkoti sirgaliams, kurie pasiliko su mumis iki pat pabaigos ir nepaisant mūsų žaidimo palaikė. Tai mums buvo labai svaru. Noriu palinkėti mūsų komandai greičiau atsigauti. Galbūt gausime kvietimą į pasaulio čempionatą Turkijoje. Linkiu pergalių. Ačiū visiems. Viso gero“, – pasakė strategas ir apsisukęs nuėjo.

2006 metų gruodžio 28 dieną Lietuvos krepšinio federacijos vykdomojo komiteto sprendimu R.Butautas Lietuvos rinktinės vyriausiojo trenerio poste pakeitė atsistatydinusį Antaną Sireiką. 2007 metais Ispanijoje R.Butautas su mūsų šalies nacionaline komanda, kuriai tuomet atstovavo Šarūnas Jasikevičius, Rimantas Kaukėnas, Ramūnas Šiškauskas, Darius Songaila, iškovojo Europos čempionato bronzą.

2008 metais Pekine R.Butautas su Lietuvos krepšininkais penktą kartą iš eilės pateko tarp keturių pajėgiausių olimpinių žaidynių komandų, tačiau medalio neiškovojo. Beje, be darbo jis neliks – šią vasarą krepšinio specialistas pasirašė vienerių metų sutartį su ukrainiečių Donecko „Donetsk“ klubu.

„Su R.Butautu nebuvo pasirašyta ilgalaikė sutartis. Ją tiesiog atnaujindavome kasmet, – 15min.lt sakė LKF generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas. – Tikrai neskubėsime skelbti naujo konkurso į Lietuvos rinktinės vyriausiojo trenerio postą. Reikia susėsti, apsvarstyti galimus kandidatus, o tvarka bus tokia kaip visuomet“.

Ką pasakė serbų strategas Dušanas Ivkovičius po rungtynių sužinosite paspaudę čia.


VIDEO: 15min.lt - R.Butautas: visiems viso gero

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius