-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

D.Lavrinovičius: mums gėda dėl klaidų

Dvikovoje su Rusijos rinktine Darjušas Lavrinovičius buvo tikras Lietuvos ekipos lyderis. Beveik be klaidų krepšį atakavęs puolėjas ne tik pelnė 15 taškų, tačiau ir atkovojo 5 kamuolius bei išprovokavo tiek pat varžovų pražangų. Po rungtynių D.Lavrinovičius pripažino, jog dėl didžiulio komandos klaidų skaičiaus buvo kaltas noras prieš savus žiūrovus pasirodyti kuo geriau. Pasak krepšininko, iki Europos čempionato dar įmanoma suspėti kiek patobulinti šį žaidimo elementą.
Europos vyrų krepšinio čempionatui besirengiančių Lietuvos bei Rusijos rinktinių rungtynės Panevėžyje
Europos vyrų krepšinio čempionatui besirengiančių Lietuvos bei Rusijos rinktinių rungtynės Panevėžyje / 15min.lt/Eriko Ovčarenko nuotr.

– Kuo galima paaiškinti tokį didelį klaidų skaičių? 15min.lt paklausė D.Lavrinovičiaus.

– Mums labai gėda už tokį žaidimą patiems. Mes gal norėjome prieš savus žiūrovus labai gerai pasirodyti, todėl taip nesubalansuotai vykdėme savo kombinacijas. Dėl to ir atsiranda tų klaidų.

– Kaip manai, ar per iki Europos čempionato likusią savaitę komandai pavyks sumažinti klaidų skaičių?

– Jeigu aš dabar pasakysiu, kad nebus, o paskui bus, tai aš apsimeluosiu. Gal nepakeisti, bet truputį sumažinti klaidų skaičių galima.

– Ar žaidėjai jau geriau aikštelėje supranta vienas kitą?

– Jau atsiranda tarpusavio ryšys ir komandos žaidimo braižas.

– Su kuriuo įžaidėju komanda atrodo geriausia?

– Pas mus skirtingi įžaidėjai. Treneris sprendžia, kada jie turi būti aikštelėje. Mantas Kalnietis mėgsta agresyvesnį, greitesnį puolimą. Tuo tarpu Andrius Mažutis labiau mėgsta pozicinį žaidimą ir labai gerai vykdo trenerio nurodymus.

– Kai aikštelėje esate su broliu, komandos žaidimas akivaizdžiai pagerėja. Kaip manote, ar treneriai negalėtų dar labiau išnaudoti jūsų tandemo?

– Čia ne man klausimas, o treneriui. Vienos dvejos varžybos dar nieko nereiškia, kad mes gerai žaidėme. Mes galime tarpusavyje visą laiką gerai žaisti, bet reikia, kad ne tik mes, bet ir komanda gerai žaistų.

– Ar tokiu žaidimu, kokį demonstravote su Rusija, būtų galima pasipriešinti Ispanijai?

– Aišku, kad galima. Tik mums reikia kuo mažiau klysti, nes ispanai tokių klaidų neatleistų. Reikia tik labiau branginti kamuolį ir su visais galima žaisti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius