Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Europos čempionato balsas: Lietuvos sirgaliai – fantastiški (video)

Lenkijoje vykstančiame Europos vyrų krepšinio čempionate pertraukų tarp rungtynių metu sirgalius užimantis Jacekas Pawlewskis tiesiog pametė galvą ir balsą dėl Lietuvos sirgalių. Dėl šių aistros krepšiniui ir savo rinktinei jis net išmoko keletą sakinių lietuviškai.
Arenų balsas J.Pawlewskis - Lietuvos sirgalių draugas.
Arenų balsas J.Pawlewskis - Lietuvos sirgalių draugas. / Aurimo Kuckailio/15min nuotr.

Išsamią komandų statistiką rasite čia

„Tai fantastiškas darbas. Myliu krepšinį. Ne veltui šio čempionato šūkis yra „Mes esame krepšinis“. Sirgaliai arenoje yra tiesiog tobuli“, – kalbėjo J.Pawlewskis. Buvęs Lenkijos jaunimo krepšinio rinktinės narys dėl sveikatos problemų turėjo baigti sportinę karjerą, tačiau su krepšiniu neatsisveikino.

Prieš penkerius metus jis pradėjo dirbti pranešėjo darbą Bydgoščiaus „Astoria“ klube. „Ir žingsnis po žingsnio atsiradau čia, Europos čempionate“, – juokėsi linksmus plaučius turintis 29 metų 201 cm ūgio vyras. Tarp rungtynių ir pertraukų metu areną užpildo J.Pawlewskio balsas. Jis prašo sirgalius ploti pagal muziką, klausia, už ką serga viena ar kita tribūna, pristato žaidėjus, skelia juokus ir tiesiog kuria gerą nuotaiką.

Labiausiai jam įstrigo Lietuvos sirgaliai. Dėl jų J.Pawlewskis nevengia paleisti daugiau kartų ne reikia Marijono Mikutavičiaus „Tris milijonus“ ir net... pakalbėti lietuviškai.

– Išsiskiriate ne tik ypatingu balsu, bet ir specialiais batais su ratukais. Kam jie?
– Tai specialūs batai su ratukais. Pirkau juos prieš dvi savaites. Kai pirmą kartą juos apsiaviau, tai buvo tikra savižudybė. Tai buvo tikra problema. Dabar man tai padeda. Tai padeda, kai prasideda banga sirgalių arenoje, galiu greičiau judėti. Be to, tai yra smagu. Norėčiau dar užsidėti juokingą kepurę ir plaukus kaip sirgaliai, bet FIBA organizacijai tai nepatiktų. Tai padeda dirbti su sirgaliais.

– Kaip pavyksta neprarasti balso intensyviai dirbant po kelias rungtynes iš eilės per dieną?
– Šioje vietoje norėčiau tarti žodį apie Lietuvos sirgalius. Tai garsiausi sirgaliai visame Europos čempionate. Jūs smagūs, žali ir fantastiški. Po rungtynių, kuriose žaisdavo Lietuva, visuomet turėjau problemų su balsu. Skanduotės jūsų sirgalių buvo fantastiškos, stengiausi perrėkti lietuvius, bet tai buvo iš tiesų sudėtinga.

– Lietuvos sirgaliai liko Lenkijoje iki finalo nepaisydami Lietuvos rinktinės fiasko. Ką apie tai manote?
– Tai nebuvo fiasko. Tai buvo tiesiog bloga diena ir blogi momentai komandai. Jūs neturėjote viso starto penketo, lyderių ir tiesiog tai buvo kaip pasirengimas 2011 metų Europos čempionatui Lietuvoje. Tikiu, kad po dviejų metų Lietuvos rinktinė bus aukštumoje ir laimės. Noriu šį tą pasakyti Lietuvos sirgaliams: (kalba lietuviškai) Jūs grįžti namo, bet jūs nepergyvenkite, nes jūs būsite geriausi kitame čempionate Lituania (juokiasi).

– Keletą kartų specialiai Lietuvos sirgaliams paleidote per pertraukas „Trys milijonai“ dainą...
– Jums patiko? Dar pagrosime. Girdėjau, kad tai labai populiari daina Lietuvoje. Ketvirtfinaliuose čia buvo sirgalių iš Ispanijos, Prancūzijos, bet mes aikštėje girdėjome tik „Lie-tu-va, Lie-tu-va“. Žali žmonės – tai nuostabu. Kai girdžiu Lietuvos sirgalius, negaliu nesišypsoti.

VIDEO: 15min.lt - J.Pawlewskis: Lietuvos sirgaliai - fantastiški

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius