Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Geriausias visų laikų Europos krepšinio čempionatas?

Besibaigiantį Europos vyrų krepšinio čempionatą Lenkijoje „FIBA Europe“ generalinis sekretorius Naras Zanolinas įvertino vienu žodžiu: „super“. Vis dėlto žiniasklaidos atstovų primintas apie iškilusias problemas, jis pripažino, kad jas reikės išspręsti artimiausioje ateityje.
"Spodek" arena Katovicuose per atkrintamąsias varžybas nė karto nebuvo pilna
"Spodek" arena Katovicuose per atkrintamąsias varžybas nė karto nebuvo pilna / Aurimo Kuckailio/15min nuotr.

„Tai buvo super, – teigė N.Zanolinas. – Turnyro organizavimo lygis aukščiausias per visą istoriją. Tai nuostabu dėl krepšinio augimo šioje šalyje ir Europoje.“ Anot jo, organizatoriai septyniuose miestuose, kuriuose vyko rungtynės, susidūrė su tūkstančių tūkstančiais detalių, kurių plika akimi nemato žiūrovai, bet su kuriomis kas akimirką susiduria organizatoriai.

Aurimo Kuckailio/15min.lt nuotr./N.Zanolinas aukštai įvertino Europos čempionatą Lenkijoje
N.Zanolinas aukštai įvertino Europos čempionatą Lenkijoje.

„Nuo visos FIBA šeimos ir nuo savęs dėkoju Lenkijos krepšinio federacijos prezidentui Romanui Ludwiczukui. Šioje šalyje padėti geri pamatai krepšinio vystymuisi. Lenkija turi didelį potencialą ir tikiuosi, kad tokių marcinų gortatų ateityje atsiras dar daugiau“, – tikino „FIBA Europe“ generalinis sekretorius.

Nors jis teigė, kad padaryta viskas, jog pritraukti sirgalius ir domėjimąsi šiuo čempionatu, tačiau „Spodek“ arena Katovicuose buvo beveik tuščia, kai vyko mačai dėl penktos ir septintos vietų.  Gera idėja buvo prie arenų esančiose sirgalių zonose rodyti rungtynių transliacijas per didelius ekranus, tačiau to daugelis pasigedo miestų centruose.

Taip pat buvo priminta tvarkaraščio problema, kai vienos komandos turi daugiau laiko atsipūsti prieš lemiamas atkrintamąsias kovas, o kitos priverstos žaisti jau be poilsio. „Kalbėjome apie šią problemą su Lietuvos krepšinio delegacija ir padarysime viską, kad sąlygos būtų visiems vienodos nuo 2011 metų Europos čempionato“, – žadėjo N.Zanolinas.

Aurimo Kuckailio/15min.lt nuotr./Teigiama, kad po tokio turnyro Lenkijoje turėtų gimti daugiau marcinų gortatų
Teigiama, kad po tokio turnyro Lenkijoje turėtų gimti daugiau marcinų gortatų.

Nors vienas iš „FIBA Europe“ vadų aiškino, kad viskas „super“, tačiau net Graikijos rinktinės strategas Jonas Kazlauskas skundėsi, kad jie ir komandos turi gyventi tuose pačiuose viešbučiuose. Tai šiek tiek trikdo, nes aistruoliai nuolat prašo parašų, neleidžia praeiti ir panašiai. N.Zanolinas norėjo viską nuleisti juokais, kad tokias problemas kelia pralaimėjusios komandos. Sužinojęs, kad taip nėra, tikino atkreipsiąs į tai dėmesį ateityje.

„FIBA Europe“ generalinis sekretorius taip pat tvirtino, kad ateityje rinktinės galės vežti į Europos čempionatus net 12, bet 14 žaidėjų. „Apie tai buvo kalbėta jau šįmet, tačiau veikiausiai artimoje ateityje vėl sugrįšime prie šio klausimo. Norisi įtraukti daugiau jaunimo į rinktines, kad šie gautų tinkamos patirties“, – sakė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius