-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Į Lietuvą sugrįžusių krepšininkų kiaušiniais neapmėtė (nuotraukos)

Ketvirtadienį šiek tiek po vidurnakčio užsakomuoju reisu iš Lodzės po tragiškai susiklosčiusio Europos vyrų krepšinio čempionato Lenkijoje į tėvynę sugrįžusi Lietuvos rinktinė buvo pasitikta saujelės ištikimiausių sirgalių plojimų.
DSC00110
Pagal tradicinius lietuviškus papročius krepšininkai Vilniaus oro uoste buvo pasitikti su duona ir druska, tačiau vaišes pastariesiems atsisakius priimti, duona ir druska netrukus džiaugėsi saujelė rinktinės atributika pasipuošusių gerbėjų. / A.Tamulionio nuotr.

Nepaisant geranoriškai nusiteikusių maždaug 50 sirgalių aplodismentų ir šūksnių – „Lietuva! Lietuva! Lietuva!“ – šalies garbę Lenkijoje nesėkmingai gynę krepšininkai iš oro uosto nuleistomis galvomis nėrė net nestabtelėję.

Ilgiau pasikalbėti ir pasisveikinti su ištikimiausiais rinktinės gerbėjais nepasididžiavo tik broliai Lavrinovičiai.

„Dekui, kad kiaušiniais neapmėtėt“, –  susirinkusiems sirgaliams, choru skandavusiems „Broliai, šaunuoliai! Broliai, šaunuoliai!“, dėkojo Darjušas.

„Treneris prisiėmė visą atsakomybę, tačiau kalti esame mes visi. Esame tame pačiame laive“, –  atsakomybės nesikratė Kšyštofas.

„Kaip bus po dviejų metų, kai čempionatas vyks Lietuvoje?“ – sušuko kažkas iš gerbėjų.

„Būsim čempionai!“ – iškėlęs kumštį į viršų ryžtingu balsu pareiškė Darjušas.

„Aišku, jei rinktinėje žaisiu aš. Jeigu aš būsiu reikalingas ir jei mane paims“, –  netrukus pridėjo jis ir dar ilgai kartu su broliu dalijosi apmaudu su sirgaliais po nesėkmingo pasirodymo Europos čempionate. Net ir lyjant lietui Lavrinovičiai noriai dalino autografus ir fotografavosi su kiekvienu norinčiu.

Trumpai susirinkusiems gerbėjams padėkojo ir po košmariško čempionato iš vyriausiojo trenerio pareigų atsistatydinęs Ramūnas Butautas.

„Man labai gaila, kad mes visus nuvylėme... – neslėpdamas nusivylimo kalbėjo krepšinio specialistas. –  Noriu palinkėti sėkmės treneriui, kuris ateis į mano vietą, ir noriu palinkėti sėkmės rinktinei ateityje. Ačiū visiems, kurie mus palaikė.“

Į klausimą, galbūt mato kandidatą į trenerio postą, R.Butautas atkirto: „Aš nemanau, kad šioje situacijoje būtų korektiška man kažką siūlyti“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius