Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Į pasaulio čempionatą vyks prancūzai ir kroatai

Kelialapius į 2010 metų vyrų pasaulio krepšinio čempionatą Turkijoje užsitikrino Prancūzijos ir Kroatijos komandos. Šeštadienį Europos čempionate Lenkijoje kovų dėl 5-8 vietų pusfinaliuose prancūzai 80:68 nugalėjo turkų krepšininkus, o kroatai 76:69 įveikė Rusijos atstovus.
T.Parkeris buvo nesulaikomas dvikovoje su turkais
T.Parkeris buvo nesulaikomas dvikovoje su turkais / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Prancūzijos nacionalinė komanda Katovicų „Spodek“ arenoje sugebėjo atsitiesti ir išplėšti pergalę, nors pirmoje rungtynių dalyje atsiliko net 19 taškų skirtumu. Dvikovos herojumi tapo „Les Bleus“ lyderis Tony Parkeris. Jis nugalėtojams pelnė net 28 taškus ir atlikęs 10 rezultatyvių perdavimų.

Atkakliai ir permainingai vyko kitos rungtynės tarp Rusijos ir Kroatijos. Jasmino Repešos auklėtiniai antroje rungtynių dalyje buvo priversti vytis varžovus – pataikę kelis svarbius tritaškius jie sugebėjo susigrąžinti iniciatyvą ir triumfuoti. Pagrindiniu pergalės kalviu tapo Roko-Leni Ukičius. Kroatų lyderis pelnė 18 taškų ir atliko net 8 rezultatyvius perdavimus.

Išsami Europos čempionato komandų ir žaidėjų statistika

Būsimo pasaulio čempionato šeimininkai turkai sekmadienį dėl 7 vietos nieko nelemiančiose rungtynėse kovos su Rusijos nacionaline komanda, o vietas Turkijoje kitais metais užsitikrinę Prancūzijos ir Kroatijos rinktinės grumsis dėl 5 pozicijos.

Šių metų gruodžio 13 dieną FIBA vadovai paskirstys dar keturis vardinius kvietimus į kitų metų pasaulio čempionatą. Į juos pretenduoja ir Lietuva.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius