Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Istorinė slovėnų pergalė (komentarai)

Paskutine Europos vyrų krepšinio čempionato pusfinalio dalyve tapo Slovėnijos rinktinė. Penktadienį ketvirtfinalyje ji po atkaklios ir permainingos kovos 67:65 įveikė Kroatijos nacionalinę komandą ir pirmą kartą per istoriją pateko tarp keturių stipriausių Senojo žemyno komandų. Pusfinalyje šeštadienį slovėnų laukia jauni ir ambicingi serbai.
E.Lorbekas buvo nesustabdomas slovėnų komandoje
E.Lorbekas buvo nesustabdomas slovėnų komandoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Kroatija Slovėnija

Abiem rinktinėms ketvirtfinalio barjeras iki šiol buvo užkeiktas, tad tiek slovėnai, tiek kroatai buvo pasirengę padaryti viską, kad perrašytų nesėkmingą istoriją. Atrodo, šiai dvikovai iš pradžių geriau buvo pasirengę kroatai – jie tvirtai paėmė iniciatyvą į savo rankas ir antrojo kėlinio pabaigoje pirmavo net 15 taškų skirtumu – 47:32.

Išsami Europos krepšinio čempionato komandų ir žaidėjų statistika.

Nesulaikomas pirmaujančiųjų gretose buvo Roko-Leni Ukičius. Jis per pora kėlinių pelnė 16 taškų. Panašų vaidmenį varžovų komandoje atliko Erazemas Lorbekas, per 20 minučių surinkęs 14 taškų.

Po pertraukos Jure Zdovco auklėtiniai ėmė atkakliai lipti kroatams ant kulnų, kol galiausiai E.Lorbekas dvitaškiu persvėrė rezultatą slovėnų naudai – 51:50. Besivejančiųjų vaidmenyje atsidūrę kroatai ketvirtame kėlinyje atrodė išsikvėpę – netaiklūs metimai ir klaidos gynyboje neleido jiems susigrąžinti turėtą pranašumą, o sėkmingai pabaigoje sužaidę slovėnai triumfavo 67:65.

Rezultatyviausiai nugalėtojų gretose žaidė E.Lorbekas. Pergalės kalviu tapusio vidurio puolėjo sąskaitoje 27 taškai ir 8 atkovoti kamuoliai. 12 taškų pridėjo Boštjanas Nachbaras, 11 – Jaka Lakovičius. Kroatų ekipoje išsiskyrė R.Ukičius. Jis pelnė 21 tašką. Marko Popovičius pridėjo tik 3 taškus.

Komentarai po rungtynių

Jure Zdovcas, Slovėnijos rinktinės treneris:
„Nusipelnėme pergalės. Žaidėjai kovojo iš visos širdies. Nepaisant visų problemų esame pusfinalyje. Visos problemos dėl traumų, gautos kietai žaidžiant gynyboje, bus pamirštos – dabar laukia kova pusfinalyje.
Mums reikia mokytis, kaip laimėti tokias rungtynes – tokį tikslą sau iškėliau, kai atėjau į trenerio postą. Žaidėjai tiki, kad gali laimėti, ir tikiuosi, taip ir bus, kol vadovausiu rinktinei. Mano filosofija paprasta – laimėti. Tačiau jeigu nori laimėti, reikia gerai gintis. Be to jokio trofėjaus nepasieksi.
Be abejonių, Erazemas – geriausias šio Europos čempionato žaidėjas. Kažkaip jis visada randa būdų, kaip atiduoti perdavimą ir pelnyti taškus. Tikiuosi, kad jis išlaikys tą ritmą per likusias dvi dienas.“

Urošas Slokaras, Slovėnijos rinktinės puolėjas:
„Kiekvienais metais žengėme žingsnelį toliau ir dabar mes pusfinalyje. Jautėme didelį spaudimą. Gynyba buvo vienas iš pergalės raktų. Treneris prieš rungtynes drabužinėje pakvietė visus ir prašė parodyti viską, ką galime. Rytoj emocijos nepadės – reikia iš naujo susikaupti, nes klysti bus nevalia. Dabar esame laimingi. Erazemas – fantastiškas. Ne tik puldamas, bet ir gindamasis.“

Jasminas Repeša, Kroatijos rinktinės treneris:
„Sveikinimai slovėnams. Iš pradžių kontroliavome žaidimą. Apmaudu, kas nutiko per paskutines 15  antro kėlinio sekundžių. Leidome pelnyti tritaškį paskutinę sekundę ir priartėti. Jie geriau žaidė, geriau pataikė ir geriau kovojo puolime dėl atšokusių kamuolių antroje dvikovos dalyje. Mums trūko daugiau perdavimų, daugiau kamuolio įžaidimo. Nežinau, ką daugiau pasakyti. Sėkmės.“

Sandro Nicevičius, Kroatijos rinktinės puolėjas:
„Rengėmės sunkiai kovai. Pirmoje dalyje viskas atrodė paprasta, tačiau kita dalis buvo visai skirtinga.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius