Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Kazlauskas: atgal į Europą! (video)

Europos vyrų krepšinio čempionate bronzos medalį su Graikijos rinktine sekmadienį iškovojęs Jonas Kazlauskas tikino, kad šis laimėjimas jam pakuteno širdį – po ketverių metų darbo Kinijoje daug kas jį buvo primiršęs.
J.Kazlauskas priminė Europai apie save
J.Kazlauskas priminė Europai apie save / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Po pergalės kovoje dėl trečios vietos su Slovėnijos rinktine, J.Kazlauskas apsikabino ir pasveikino visą savo trenerių štabą, paskui – pergalės šokį aikštės centre sušokusius žaidėjus. Prieš palikdamas Katovicų „Spodek“ aikštę jis dar pakėlė ranką ir padėkojo daugiau nei šimtui Lietuvos sirgalių už palaikymą.

Daugiau apie rungtynes dėl trečios Europos čempionato vietos rasite pasaudę čia.

„Pirmiausiai skrisiu į Atėnus pirmadienį, ten sutvarkysiu tam tikrus reikalus, o paskui grįšiu į Lietuvą“, – sakė Europos čempionato bronzą Lenkijoje laimėjęs J.Kazlauskas.

– Kaip vertinate šias rungtynes?
– Tose rungtynėse visko galėjo būti. Pralaimėjome vienu metimu Rusijai ir Prancūzijai. Vienu metimu laimėjome šiandien ir vienu – dvikovoje su turkais. Turkai liko aštunti, bet nereiškia, kad jie silpna komanda. Jie galvojo apie medalius, galbūt net aukščiausios prabos. Noriu tuo pasakyti, ką reiškia vienas metimas. Gal net devynios šio turnyro komandos gali laimėti medalius, todėl niekas negali sakyti, kad turkai žaidžia blogai.

– Sakėte, kad slovėnai gerai puola, bet turi silpnų vietų. Ar jomis pasinaudojote šiandien?
– Nežaidėme gražaus krepšinio. Niekam jis nereikalingas – reikėjo žaisti taip, kad laimėtume. Pirmavome nuo pirmos iki paskutinės minutės, ir būtų neteisinga, jeigu būtume pralaimėję. Varžovų treneris kažkiek nepatenkintas dėl teisėjų, tai aš galėčiau būtų labiau nepatenkintas. Buvo netgi palygintas tas rezultatas, bet palikime tai jų analizei ir sąžinei šį reikalą. Šiandien graikai buvo vertesni pergalės.

– Kas buvo sunkiausia šiame čempionate?
– Visą laiką nelengva. Kiekvienoms rungtynėms ruošiesi, galvoji, koks tas varžovas būtų geriau. Pirmiausia – reikia sudaryti visuose čempionatuose vienodas sąlygas. Mes tik vienerias rungtynes ispanams pralaimėjome didesniu skirtumu, bet to galima buvo tikėtis, turint galvoje, kokias sunkią kovą turėjome išvakarėse. Yra daug komandų nepatenkintų tokiu kalendoriumi. Reikia suvienodinti sąlygas, kad būtų objektyvumas išlaikytas.

– Atrodė, kad jūsų komanda daugiau jėgų išsaugojo?
– Apie tai ir kalbu. Mano žaidėjų rotacija nebuvo gera – nebuvo iš ko pasirinkti. Norėjusi laimėti tuos medalius.

– Ką jautėte, kai S.Schortsanitis pataikė keturis baudos metimus iš eilės?
– Jūs neįsivaizduojate, koks jis talentingas. Tik reikia jį nukreipti teisinga linkme. Jis pasilieka po treniruotės, iš 100 baudų metimų pataiko 70–80 proc. Jis labai išgyvena viską. Jis mus labai traukė šiandien, bet reikia pagirti ir komandą, kuri sugebėjo jį išnaudoti. Su savo ūgiu ir svoriu jis neturėjo jokių problemų gindamasis. Jis izoliavo pagrindinį varžovų žaidėją Erazemą Lorbeką.

– Ką jums reiškia šis laimėjimas?
– Atgal į Europą! (juokiasi). Visi klausia, ką tu veikei tuos keturis metus. Sakau, kad Kinijoje buvau ir ten iškovojau daug gražių pergalių, tik niekas nesidomėjo tuo. Laimėti Azijos čempionatą ar Azijos olimpines žaidynes irgi nelengva. Arba patekti olimpiadoje tarp aštuonių komandų. Jūs neįsivaizduojate kaip tai sunku. Tie mačai kinams buvo kaip laimėti aukso medalius. Kai ten pabuvau, gal šiek tiek buvau pamirštas. Tai šis laimėjimas – širdžiai pakutenimas.

– Dabar lauksite skambučio iš klubų?
– Jų yra, bet nenoriu eiti bet kur.

– Kaip žaidėjai elgėsi drabužinėje?
– Jie profesionalai. Nežinau, ar jie švęs, nes važiuos į klubus.

– Ar jūsų planuose yra Europos čempionatas 2011 metais su Graikijos rinktine?
– Turiu kontraktą su graikais iki pasaulio čempionato. Esu įsitikinęs, kad Lietuvoje yra daug gerų trenerių. Jiems reikalinga stipri federacijos pagalba, kad jie jaustų stiprų užnugarį. Siūliau kažką paimti ir pavežioti su Graikijos rinktine, kad pažiūrėtų, kaip žmonės Graikijos rinktinę prižiūri. Kad ir Lietuvoje taip būtų. Lietuvoje yra daug žaidėjų ir trenerių. Nereikia dėti į kelnes ir verkti. Nepasisekė? Reikia išanalizuoti ir toliau dirbti.

– Priešiškumo iki šiol nejaučiate, kad esate užsienietis treneris Graikijos rinktinėje?
– Vieną dalyką noriu pasakyti – jaučiu labai didelį krepšinio federacijos palaikymą. Ji mane pasirinko be konkurso ir pasakė, kad liks su manimi ir po pergalių, ir po pralaimėjimų. Noriu, kad Lietuvoje taip būtų, tuomet bus viskas kaip kumštis.

– Ar įsivaizduojate, kokia galinga bus Graikijos rinktinė, kai grįš pagrindiniai žaidėjai?
– O jūs įsivaizduojate, kokia galinga bus Lietuvos komanda, kai visi geriausi suvažiuos? Gal finale susitiks? (juokiasi)

– Kai vertinate Europos čempionato Lenkijoje organizaciją. FIBA vadovai jį įvertino kaip geriausią visų laikų?
– Buvo blogai suorganizuota. Lietuvai reikia pasimokyti, kad nebūtų blogiau, kad nebūtų gėda. Padaryti taip, kad komandos turėtų vienodas ir geras sąlygas.

VIDEO: 15min.lt - J.Kazlauskas: atgal į Europą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius