Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Kazlauskas ir graikai iškovojo bronzą! (komentarai)

Europos vyrų krepšinio čempionate Lenkijoje vienam lietuviui visgi pavyko iškovoti medalį. Jono Kazlausko treniruojama Graikijos rinktinė sekmadienį kovoje dėl trečios vietos 57:56 įveikė Slovėnijos nacionalinę komandą ir laimėjo Senojo žemyno pirmenybių bronzą.
Graikijos rinktinės pergalės šokis
S.Schortsanitis - vienas iš pergalės kalvių graikų komandoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Graikijos nacionalinė komanda antrą kartą per visą istoriją iškovojo Europos čempionato bronzos medalius. Pirmą kartą ji trečią Senojo žemyno pirmenybių vietą laimėjo 1949 metais.

Išsami dvikovos dėl trečios vietos  Europos čempionate statistika

Graikai dvikovą pradėjo spurtu 5:0, tačiau B.Nachbaras dviem tritaškiais išlygino žaidimą. Lygi kovą vyko iki pirmo kėlinio pabaigos. Tuomet J.Kazlausko auklėtiniai šovė į priekį 14:0 ir jau antrame kėlinyje atsiplėšė 23:13. Slovėnai ketino atkirsti tuo pačiu, tačiau puikus S.Schortsaničio šou neleido jiems to padaryti. Įpusėjus dvikovai graikai pirmavo 31:24, o jų vidurio puolėjas jau buvo pelnęs 14 taškų.

Nerezultatyvus gynyba paremtas žaidimas tęsėsi ir antroje rungtynių dalyje. Į visus slovėnų mėginimus priartėti graikai atsakydavo dar kietesniu darbu gynyboje, o puolime toliau be priekaištų žaidė S.Schortsanitis. Likus žaisti paskutinį kėlinį iniciatyva priklausė J.Kazlausko auklėtiniams – 42:37.

Kelios graikų klaidos ketvirto kėlinio pradžioje leido slovėnams atsitiesti. Pajutę savo žaidimą J.Zdovco auklėtiniai sumažino skirtumą iki minimumo 45:44, tačiau Graikijos komanda pergalės iš rankų nė neketino išleisti. Atlaikę nervingą ir dramatišką rungtynių pabaigą graikai šoko pergalės šokį. J.Kazlauskas padėkojo nemažai grupei Lietuvos sirgalių už palaikymą.

Išsamų J.Kazlausko interviu po rungtynių rasite paspaudę čia.

Penktą vietą Europos krepšinio čempionate užėmė Prancūzijos rinktinė. Ji sekmadienį 69:62 įveikė Kroatijos nacionalinę komandą. Antoine'as Diotas pelnė 18 taškų, o Nando de Colo prie pergalės pridėjo 15.

Titulą gynusi Rusijos rinktinė be gailesčio 89:66 sutrypė būsimo 2010 metų pasaulio čempionato šeimininkus turkus ir turnyre Lenkijoje liko septinta. Vitalijus Fridzonas pataikė net 7 tritaškiusi r iš viso nugalėtojams pelnė 26 taškus.

Išsami Europos čempionato komandų ir žaidėjų statistika

Komentarai po rungtynių

Antonis Fotsis, Graikijos rinktinės puolėjas:
„Kai turėjo šansą pusfinalyje, pralaimėjome, todėl dabar stengėmės antro šanso nepaleisti. Bronzos medaliai mums didelis laimėjimas. Esame labai patenkinti. Kiekviena pergalė mano širdyje turi savo svorį. Negalėčiau palyginti jos su praeitomis. Tiesiog esame laimingi, kad tai pasiekėme ir tikimės, kad ir ateityje taip žaisime.“

Jonas Kazlauskas, Graikijos rinktinės treneris:
„Esu laimingas ir didžiuojuosi žaidėjais. Padarėme didelį darbą. Tik trys žaidėjai turėjo daugiau patirties ir dalyvavo praėjusiuose svarbiuose turnyruose. Manau, kad šiandien žaidimas nebuvo labai gražus sirgaliams, bet tai mažasis finalas ir abi komandos norėjo laimėti. Pirmavome nuo pradžių iki paskutinės minutės. Būtų neteisinga, jeigu būtume pralaimėję.“

Jure Zdovcas, Slovėnijos rinktinės treneris:
„Sveikinimai graikams. Džiaugiuosi, kad mano žaidėjai rado jėgų po pusfinalio sudėtingos kovos. Paskutines dvi rungtynes teisėjų sprendimai nebuvo mūsų naudai. Esame maža šalis, bet žaidėme iš visos širdies. Turėjome 14 dienų puikų turnyrą ir esame patenkinti. Nežinau, kiek iš šių žaidėjų kitą vasarą galės padėti mums.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius