Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Kazlauskas ir graikai – pusfinalyje!

Europos vyrų krepšinio čempionato pusfinalyje Jono Kazlausko treniruojama Graikijos rinktinė šeštadienį susigrums Ispanijos nacionaline komanda. Penktadienį ketvirtfinalyje graikai tik po pratęsimo 76:74 palaužė Turkijos rinktinę ir įteikė puikią dovaną Nikui Zisiui, už nacionalinę ekipą žaidusiam 100-ąsias rungtynes. Turkijos rinktinei taip buvo apvalus 100-asis pralaimėjimas per visą istoriją.
Graikų gynyba buvo sunkiai įkandama turkų lyderiams
Graikų gynyba buvo sunkiai įkandama turkų lyderiams / AFP/„Scanpix“ nuotr.

J.Kazlausko auklėtiniai nuo pradžių didžiausią dėmesį skyrė gynybai ir užgniauždavo bet kokius turkų mėginimus spurtuoti. Antrame kėlinyje aikštėje pasirodžius Sofokliui Schortsanidžiui Graikijos ekipa spurtavo ir išsiveržė į priekį 24:16, tačiau jų varžovams įpusėjus rungtynėms pavyko sumažinti skirtumą – 29:26.

Išsami Europos krepšinio čempionato komandų ir žaidėjų statistika

Graikai visiškai eliminavo iš žaidimo turkų lyderius – iki didžiosios pertraukos Ersanas Ilyasova pelnė 2 taškus, o Hidayetas Turkoglu visi penki metimai skriejo pro šalį. Ir trečiame kėlinyje mėlynieji laikė savo rankose iniciatyvą, nors varžovai visą laiką alsavo jiems į nugaras. Paskutinį ketvirtį J.Kazlausko auklėtiniai pradėjo turėdami vieno taško pranašumą – 47:46.

Turkijos komanda atkakliai lipo ant kulnų, kol galiausiai H.Turkoglu pelnė penkis taškus iš eilės ir išvedė savo komandą į priekį 52:56 likus žaisti 6 minutes. Besivejančių vaidmenyje atsidūrusių graikų vežimą ėmėsi stumti N.Zisis ir G.Printezis – po jų tritaškių J.Kazlausko auklėtiniai vėl atsidūrė priekyje 64:63. Visgi pabaigoje turkai sugebėjo išplėšti pratęsimą - laimingo metimo autorius paskutinę sekundę Enderas Arslanas.

Per pratęsimą graikai atsiplėšė 5 taškais ir visiškai uždarė visus kelius varžovams savo krepšio link, tačiau turkai nepasidavė ir po dviejų iš eilės graikų klaidų sumažino skirtumą iki minimumo - 75:74. Vis dėlto pergalės J.Kazlausko auklėtiniai iš rankų nepaleido ir triumfavo 76:74.

Nugalėtojams 23 taškus pelnė Vasilis Spanoulis, 14 - Nikos Zisis,  11 - Ioannis Bouroussis .Turkų ekipoje išsiskyrė Omeras Onanas ir H.Turkoglu. Jie pelnė po 13 taškų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius