-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kleiza: esame pasirengę kovoti (video, komentarai)

Lietuvos rinktinės vienas iš lyderių Linas Kleiza po rungtynių džiaugėsi galimybe tęsti Europos čempionatą ir išvykti iš nelaimingos lietuviams Vroclavo „Centennial Hall“ arenos. „Tikėkimės, kad sunkiausią etapą praėjome“, – sakė 10 taškų pelnęs ir 7 kamuolius atkovojęs krepšininkas.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Tomo Tumalovičiaus/reporteris.com nuotr.

Tas trejas rungtynes sunkiai žaidėme, vienas kitam net maišėmės, neužtikrintas žaidimas. Išėjome į kitą etapą, aišku, be įskaitinių taškų, bet manau, kad pradėsime demonstruoti tą žaidimą, kurį galime žaisti.

– Įmanoma pagerinti žaidimą per dvi dienas?
– Mums reikia ne gerinti, o surasti tą žaidimą, kuris buvo prieš tai. Išsiderinome. Krepšinis neatrodo kol kas gražus. Taškus taip sunkiai pelnome. Atrodo, jau taip sunkiai pavejam varžovus ir vėl atsiliekame. Nėra to, kad galėtume išlaikyti, ką padarome. Pritrūko aišku ir sėkmės. Aš neparodžiau geriausio žaidimo ir kiti žaidėjai to nepademonstravo. Žiūrime į priekį, esame pasirengę kovoti.

– Ką apie kito etapo varžovus galite pasakyti?
– Su visais žaidėme ir su visais galime kovoti. Pažįstamos komandos. Nebus lengva, bet yra poilsio dienos. Įgausime pasitikėjimo savimi ir labiau atsipalaiduosime. Atrodėme tokie uždusę. Buvo ir bemiegių naktų po tų pralaimėjimų. Negalvokite, kad mums tai nerūpi.

– Dabar viskas nuo nulio?
– Taip. Išvažiuosime, pakeisime salę, gal pradės sektis.

– Ar žaidėjams trūksta pasitikėjimo savimi?
– Nemanau. Gal nebūna konkretumo, mes maišydavomės vienas kitam iš to didelio noro ir tai nepadėjo. Reikia nusiraminti, pailsėti ir žaisti gerąjį žaidimą.

– Sirgalių tribūnoje buvo iškeltas užrašas „Butautą lauk“. Ar trenerio atsistatydinimas galėtų padėti?
– Nereikia kelti panikos ir prašyti trenerio atsistatydinti. Čia visų mūsų kaltė. Nesužaidėme taip, kaip reikia. Mes esame šeima, žinome, ko norime. Tai pasirodo, kai nesiseka. Išlaikėme tą išbandymą ir kausimės toliau. Tikėkimės, kad sunkiausią etapą praėjome.

VIDEO: 15min.lt - L.Kleiza: nereikia kelti panikos

„Kodėl tai sunkiai? Gal kaustė tie du pralaimėjimai. Pačios svarbiausios rungtynės buvo šiandien. Reikėjo laimėti, – komentavo Simas Jasaitis. – Pirmus du kėlinius klaidų darėme, antroje pusėje geriau atrodėme. Reikia užmiršti tuos tris etapus ir ruoštis kitam etapui.“

„Iki galo tikėjau ir žinojau, kad laimėsime. Su visais varžovais sunku žaisti, nerodėme gero žaidimo, tai reikėjo dvigubai pastangų įdėti, kad laimėtume, – sakė lemiamą spurtą iniciavęs ir didžiausia dalimi prie pergalės prisidėjęs Kšyštofas Lavrinovičius. Anot 16 taškų pelniusio puolėjo, Lietuvos rinktinė daug stipresnė, nei pasirodė Vroclave. „Reikia pasitikėti savimi ir viskas gausis“, – sakė jis.

Sėkmingai lemiamais momentais su Bulgarijos rinktine sužaidęs Tomas Delininkaitis prisiekė, kad kitame etape pamatysime visai kitą rinktinę, kuri kovos iki galo. „Viskas įmanoma. Į kitą etapą važiuojame su visai kita nuotaika, su pasitikėjimu. Visi išgyvenome dėl tų pralaimėjimų. Nemėgstu remtis pavyzdžiais, bet jaunimo iki 16 metų čempionate Lietuvoje po dviejų pralaimėjimų rinktinė nukeliavo iki finalo“, – šypsojosi jis.

Daugiau statistikos, grupių lenteles ir kitų rungtynių rezultatus rasite įrankių juostoje aukščiau „Eurobasket 2009 statistika“.

VIDEO: 15min.lt - K.Lavrinovičius: neabejojau pergale

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius