Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kurtinaitis: „Lietuva – viena iš pretendenčių į auksą“

Lietuvos rinktinės vyriausiojo trenerio Ramūno Butauto asistentas Rimas Kurtinaitis neslepia simpatijų Ispanijai, jos krepšiniui ir užsimena, jog ateityje savo karjerą taip pat norėtų susieti su šia šalimi.
R.Kurtinaitis
R.Kurtinaitis / Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr.

Po triuškinamo pralaimėjimo draugiškose rungtynėse Ispanijai 100:74 vyriausiojo Lietuvos rinktinės trenerio asistentas nelinkęs daryti skubotų išvadų ir lietuvius priskiria prie favoritų kovoje dėl aukso.

„Ne tik Ispanija, bet ir tokios komandos, tokios kaip Graikija, Prancūzija, Rusija ir Lietuva, yra realios pretendentės į auksą. Tačiau Ispanija atrodo labai grėsmingai. Europos čempionate nugalėti labai sunku, bet jie tam turi visas galimybes“, – kalbėjo R.Kurtinaitis.

R.Kurtinaitis teigia, kad jokiu būdu negalima daryti skubotų išvadų ir vertinti komandas dar neprasidėjus Senojo žemyno pirmenybėms: „Gerai sužaistos draugiškos rungtynes yra kaip medalis, turintis dvi puses – gerąją ir blogąją, tai gali sukelti per didelį pasitikėjimą savo jėgomis, o vėliau ir pakišti koją svarbiausiose rungtynėse.“

R.Butauto asistentas nesureikšmina patyrusių žaidėjų, kurie šiais metais neprisidėjo prie rinktinės, netekties. Treneris mano, jog tai gali išeiti ir į naudą.

„Neturime Šarūno Jasikevičiaus, neturime ir Žydrūno Ilgausko, tačiau mes atrodome visai neblogai, – pozityviai prieš Europos čempionatą nusiteikęs R.Kurtinaitis. – Galbūt mūsų komanda neturi skambių vardų, tačiau esame gero lygmens kolektyvas. Ateityje galime pasiekti svarbių pergalių."

R.Kurtinaitis yra rungtyniavęs Ispanijos Madrido „Real“ ekipoje. Karališkajame klube praleisti metai paliko ryškų pėdsaką. „Geriausia šalis, kurioje tik galima gyventi“, – simpatijų nebuvo linkęs slėpti strategas ir pareiškė, jog tikisi kada nors grįžti į Ispaniją ir treniruoti vieną iš ACB lygos ekipų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius