Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuviai nesugebėjo rimčiau pasipriešinti ispanams (nuotraukos, komentarai)

Europos vyrų krepšinio čempionatui besirengianti Lietuvos rinktinė keturių komandų turnyre Ispanijoje susitiko su šeimininkų rinktine. Šios rungtynės tiek Ispanijoje, tiek Lietuvoje kėlė itin didelį susidomėjimą. Deja, šiose rungtynėse lietuviai buvo sutriuškinti rezultatu 74:100.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Tomo Tumalovičiaus/Reporteris.com nuotr.
Temos: 2 Lietuviai Ispanija

Ispanijoje Lietuvos rinktinė jau sužaidė dvi rungtynes – su Slovėnijos ir Didžiosios Britanijos rinktinėmis. Abi jas lietuviai laimėjo, tačiau nuotaikos rinktinėje po jų buvo skirtingos. Po rungtynių su slovėnais mūsų rinktinės vyriausiasis treneris Ramūnas Butautas teigė, kad patenkintas tik rezultatu, tačiau ne pačiomis rungtynėmis – jis turėjo priekaištų dėl ketvirtojo kėlinio. Po rungtynių su Didžiąja Britanija treneris sakė, kad buvo išbandyti įvairūs deriniai, pamatyta, ką reikia tobulinti.

Paklaustas apie penktadienio rungtynes su Ispanija R.Butautas sakė: „Be jokių abejonių mes sieksime pergalės, tačiau tai bus kontrolinės rungtynės, kuriose bus galima daug ką išbandyti. Su Ispanija mums gali tekti susitikti Europos čempionate, todėl įdomu pažiūrėti, kaip šiuo metu atrodo Europos ir Pekino olimpinių žaidynių vicečempionai pasikeitus treneriui.“

Tuo tarpu vietos spauda rungtynių favoritais neabejotinai laiko Ispaniją. Beje, Ispaniją giria ir legendinis Lietuvos krepšininkas Arvydas Sabonis, apsilankęs Lietuvos ir Didžiosios Britanijos rungtynėse. Jis teigė, kad Ispanija yra būsimojo čempionato favoritė. Kalbėdamas apie Lietuvos rinktinę jis teigė, kad joje nėra daug patyrusių krepšininkų, jų vietą užims jaunimas, tad reikia žiūrėti, kaip seksis.

Tuo tarpu Ispanijos spauda rašo, kad nors Lietuvos rinktinė yra jauna, ji yra ambicinga ir, kaip visada, siekia aukščiausių rezultatų.

Rungtynių eiga

Rungtynės lietuviams prasidėjo itin nesėkmingai. Pirmasis Lino Kleizos metimas buvo netaiklus, kaip it kitos dvi atakos, pasibaigusios nesėkme. Ketvirtoji ataka baigėsi lietuvių klaida. Tuo tarpu ispanų visos trys atakos buvo greitos ir sėkmingos - du tritaškiai ir dvitaškis. Tad kol kas rezultatas 0:8. Rungtynėse žaidžia ir Jose Garbajosa, nors buvo manoma, kad dėl traumos jis nežais.

Lietuviai ir toliau neranda savo žaidimo, rezultatas 4:13. Kol kas nerandama jokių priešnuodžių gynyboje, lietuviai žaidžia suskaustę, tuo tarpu Ispanijos rinktinė žaidžia greitai, išradingai.

Marijonas Petravičius mažina skirtumą iki septynių taškų, tačiau ispanai atsako irgi taikliu metimu. Pirmus taškus pelno Simas Jasaitis. 12:18.

Darjušas Lavrinovičius pataiko tris taškus, paskui Tomas Delininkaitis irgi pataiko įspūdingą metimą. Deja, ispanai irgi atsako taikliais metimais. 17:24 - po pirmojo kėlinio ispanų naudai.

Antras kėlinys sėkmingiau prasidėjo ispanams. 28:17 laimi priešininkai. Tačiau D.Lavrinovičius pataiko metimą su bauda. Pralaimime 9 taškais.

Kol kas rezultatyviausi mūsų rinktinėje K.Lavrinovičius ir M.Petravičius, pelnę po 6 takus. Rezultatas 27:37.

37:49, lietuviams nesiseka prisivyti Ispanijos rinktinės. Ispanams viskas pavyksta lengviau, tuo tarpu lietuviams sunkiai sekasi įveikti ispanų gynybą. Laimei, tritaškius pataiko D.Lavrinovičius, M.Kalnietis, tuo bent kiek neleisdami atsiplėšti Ispanijos rinktinei.

Baigėsi antrasis kėlinys, lietuviai pralaimi 40:56. Akivaizdi problema, kad lietuviai niekaip nesugeba apsiginti nuo ispanų atakų - net ir sumažinus skirtumą, keli greiti ispanų antpuoliai, tolimi metimai viską vėl pakeičia mūsų rinktinei nenaudinga linkme. Draugiškose rungtynėse bent jau kol kas matyti, kad ispanai pranašesni už mus tiek gynyboje, tiek puolime.

Trečias kėlinys praisdeda lietuviams tragiškai. Pralaimime jau 20 taškų. Ispanai daro aikštelėję ką panorėję, lietuviams kol kas nesiseka pataikyti nei taško. Baisus vaizdas toliau tęsiasi - pralaimime jau 25 taškais.

Simas Jasaitis pelno pirmus lietuvių taškus šiame kėlinyje, tačiau skirtumas nepaguodžiantis 42:68.

Vaizdas aikštėje beveik nesikiečia. Skirtumas svyruoja ties 25-28 taškų riba. Nežinia, kiek čia lemia meistriškumas ar taktiniai sumanymai, tačiau bent jau šiose rungtynėse ispanai pranoksta mūsiškius visa galva.

Rekordinis skirtumas šioje rungtynėse - pralaimime 30 taškų.

Trečiasis kėlinys baigėsi 85:55 ispanų naudai, ketvirtame kėlinyje vaizdas nesikeičia, ispanai triuškina lietuvius, nors žaidžia ne pagrindiniai žaidėjai.

Nors likusi intriga tik tokia, kokiu skirtumu laimės ispanai, lietuviai neleidžia atsiplėšti ispanams iki itin didelio skirtumo. 67:93, laimi ispanai.

Iki rungtynių pabaigos scenarijus nesikeitė. Lietuva šiose rungtynėse buvo žymiai silpnesnė ir pralaimėjo rezultatu 74:100.

"Gavome skaudžią pamoką"

Rinktinės treneris R.Butautas po šių rungtynių sakė: „Gavome skaudžią pamoką. Žaidėme su stipriais varžovais, tačiau liūdina, kad nesimatė mūsų komandos žaidimo braižo, nesilaikėme drausmės. Ispanai savo aktyvia gynyba nulauždavo mūsų kombinacijas. Dažnai skubėdavome ir remdavomės pavieniais veiksmais. Gynyboje buvome lėtesni, mus aplenkdavo tiek poziciniame puolime, tiek greitose atakose.  Gavę skaudžią pamoką stengsimės padaryti iš išvadas, įvertinę klaidas stengsimės jas ištaisyti. Turėtume taip padaryti, kad šitas pralaimėjimas mums išeitų į naudą. Buvo labai nesėkminga pradžia. Tas žaidimo planas, kurį buvome parengę, sugriuvo pačiose pirmose minutėse. Stengėmės keisti tiek gynybos sistemas, tiek puolime stengėmės išnaudoti savo žaidėjus, bet niekas neveikė. Žodžiu, nežaidėme savo žaidimo“.

Robertas Javtokas: „Susidūrėme su komanda, kuri už mus buvo dvigubai greitesnė. Mes viską sunkiai išgimdydavome, o jiems viskas puikiai sekėsi. Nemanau, kad parodėme savo tikrą veidą. Kiekvienas dabar turi susimąstyti apie savo žaidimą, apie savo greitį, apie savo gynybą ir pasimokyti iš to, kad daugiau tokių rungtynių nebūtų. Gal kai mums nesiseka, nebelieka jėgų emociškai, visi numoja ranka. Fizinių jėgų tikrai netrūksta. Kai viskas nesiseka, kamuolys tiesiog krenta iš rankų.  Kai vienas padaro klaidą, antras padaro, tada kitas dėl to nenori grįžti į gynybą. Nesusiimame visi, vienas kito nepadrąsiname. Pykstame ant savęs, ant vienas kito“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius