Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nowitzkis nedalyvaus Europos čempionate

Vokietijos krepšinio rinktinės stovykloje niūrios nuotaikos – pagrindinis komandos lyderis ir žvaigždė Dirkas Nowitzkis paskelbė, kad į Lenkiją nevyks. Šalies žiniasklaida tuoj pat parašė, kad be jo iškovoti kelialapį į pasaulio čempionatą – neįgyvendinama užduotis.
D.Nowitzkis tęs pasirengimą naujam sezonui NBA
D.Nowitzkis tęs pasirengimą naujam sezonui NBA. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Teigiama, kad 31 metų krepšininkui dalyvauti Senojo žemyno pirmenybėse uždraudė NBA klubo „Dallas Mavericks“ savininkas Markas Cubanas. Pastarasis norėjo, kad visą dėmesį komandos lyderis skirtų pasirengimui naujam sezonui.

„Mielai būčiau žaidęs. Šiuo metu aktyviai individualiai treniruojuosi. Tačiau galiu suprasti M.Cubaną ir laikysiuosi jam duoto pažado nevykti į Lenkiją“, – teigė gimtinėje Viurcburge sportuojantis puolėjas.

Jokia pasaulio rinktinė negalėtų kompensuoti tokios savo superžvaigždės netekties, – kalbėjo D.Bauermannas.

Vokietijos rinktinės treneris turi peržiūrėti savo planus ir suformuluoti naują tikslą Lenkijoje, nes su nauja jauna komanda patekti tarp šešių stipriausių turnyro rinktinių ir iškovoti kelialapį į 2010 metų pasaulio čempionatą Turkijoje šansai menki.

Dabar jam teks galvoti, kaip įveikti B grupės rungtynių barjerą, kur vokiečių varžovai bus Latvija, titulą ginanti Rusija ir papildomo kvalifikacinio turnyro nugalėtoja. D.Nowitzkio palikta skylė rinktinėje neužtaisoma. Krepšinio vunderkindas nacionalinės komandos marškinėlius pirmąkart apsivilko 1997 metais vasario 23 dieną, iš viso žaidė 127 rungtynes ir vidutiniškai pelnydavo 21,1 taško.

„Be abejonės, gerbiame ir remiame Dirko sprendimą. Žinoma, jo krepšinio žinios, lyderio savybės ir tiesiog buvimas labai svarbus formuojant naują jauną komandą, tačiau daroma pertraukta po tiek sėkmingų metų daugiau nei užtarnauta. Jokia pasaulio rinktinė negalėtų kompensuoti tokios savo superžvaigždės netekties“, – sport1.de kalbėjo D.Bauermannas.

Vokietijos komanda Lenkijoje bus visiškai nauja. Po Pekino olimpiados senbuviai Mithatas Demirelis, Patrickas Femerlingas, Pascalis Rolleris ir Robertas Garrettas paskelbė baigiantys karjerą rinktinėje. Su D.Nowitzkiu jie 2002 metais tapo pasaulio, o 2005 metais – Europos vicečempionais, pernai dalyvavo olimpinėse žaidynėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius