Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Prancūzai sutriuškino bejėgius italus

Tony Parkerio vedamai Prancūzijos vyrų krepšinio rinktinei Europos čempionatas ranka pasiekiamas. Papildomame atrankos turnyre penktadienį ji savo aikštėje 81:61 nugalėjo Italijos komandą ir, iškovojusi trečią pergalę iš eilės, užsitikrino B grupės nugalėtojos vardą.
Tony Parkeris buvo nesulaikomas prancūzų gretose.
Tony Parkeris buvo nesulaikomas prancūzų gretose. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Nepaisydami likusių rungtynių su Suomijos komanda baigties prancūzai – per žingsnį nuo Senojo žemyno pirmenybių Lenkijoje. Jiems tereikia įveikti A grupės nugalėtoją (dvi rungtynės – rugpjūčio 27 ir 30 dienomis), į kurio vietą realiai pretenduoja Bosnijos ir Hercegovinos komanda. Pastaroji penktadienį namie namie 73:61 įveikė portugalus ir iškovojo trečią pergalę iš eilės.

Prancūzai nokautavo svečius jau pirmajame kėlinyje, kai spurtavo 17:2 ir visą likusį rungtynių laiką išlaikė saugų 15-20 taškų skirtumą. Prancūzai laimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių 38:27 ir taikliau metė dvitaškius – 64,3 proc. (27/42) ir 26,7 proc. (8/30).

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./R.Turiafas neslėpė džiaugsmo
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./R.Turiafas neslėpė džiaugsmo

Nugalėtojams 23 taškus pelnė ir 5 rezultatyvius perdavimus atliko prancūzų žvaigdžė Tony Parkeris. Nicolas Batumo sąskaitoje 18 taškų ir 8 atkovoti kamuoliai, Ronny Turiafas pridėjo 14 taškų, Florentas Peitrusas – 8 taškus ir 9 atkovotus kamuolius. Italų gretose išsiskyrė Marco Belinelli – 19 taškų, Jacopo Giachetti – 13 ir Matteo Soragna – 11.

Paskutinį kartą prieš dešimtmetį – 1991 metais – Europos čempionų titulą iškovoję italai į Senojo žemyno pirmenybes nepateks pirmąkart nuo 1961 metų. Tai didžiausias nusivylimas gilias krepšinio tradicijas turinčiai šaliai. Veikiausiai, po šio atrankos turnyro atsistatydins ir treneris Carlo Recalcati, prie nacionalinės komandos vairo stovintis nuo 2001 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius