Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Serbai – Europos čempionato finale (komentarai)

Europos vyrų krepšinio čempionato finale sekmadienį susigrums Ispanijos ir stebinti nenustojanti Serbijos rinktinės. Jauniausia turnyro komanda šeštadienį antrose pusfinalio rungtynėse tik po dramatiško pratęsimo 96:92 palaužė Slovėnijos rinktinę ir užsitikrino mažiausiai sidabro medalius.
Serbai nusipelnė pergalės ir vietos finale
Serbai užsitikrino mažiausiai sidabro medalius. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Serbai Serbija

Jure Zdovco auklėtiniai nuo pat pradžios kibo varžovams į atlapus ir ėmė diktuoti savo žaidimo sąlygas. Baigiantis pirmam ketvirčiui slovėnai išsiveržė į priekį 19:10, o antrame išlaikė iniciatyvą ir neleido serbams priartėti. Įpusėjus rungtynėms karštai sirgalių palaikomi slovėnai pirmavo 45:35.

Išsami Europos čempionato komandų ir žaidėjų statistika

Po pertraukos Duško Ivanovičiaus ėmė atkakliai lipti varžovams ant kulnų, išlygino žaidimą ir ketvirtojo kėlinio pradžioje persvėrė rezultatą savo naudai – 59:57. Visą laiką pirmavusių slovėnų žaidimas pakriko – jie ėmė desperatiškai siekti pasivyti varžovus, tačiau tai nebuvo taip lengva.

Beveik įpusėjus ketvirčiui serbai dar buvo priekyje 67:62, tačiau J.Zdovco auklėtiniai ginklų neketino sudėti. Daugiausiai E.Lorbeko pastangomis jiems vėl pavyko išlyginti žaidimą – 67:67. Dramatiškoje rungtynių pabaigoje M.Teodosičius pataikė tritaškį ir išlygino rezultatą 79:79. Slovėnų paskutinė ataka buvo nerezultatyvi ir komandoms teko žaisti pratęsimą.

Serbijos nacionalinė komanda N.Krstičiaus dėka spurtavo į priekį 86:79, tačiau likus žaisti 12 sekundžių slovėnai skirtumą sumažino iki minimumo 92:91. Dramatiškoje pabaigoje stipresnių nervų pasirodę esą serbai. Slovėnai dėl Europos čempionato bronzos sekmadienį grumsis su Jono Kazlausko treniruojama Graikijos rinktine.

Neabejotinų serbų lyderiu ir vedliu į pergalę tapo Milošas Teodosičius. Jis nugalėtojams pelnė 32 taškus. Po 18 taškų – Nenado Krstičiaus ir Kosta Perovičiaus sąskaitose. Slovėnų neišgelbėjo puikus brolių Erazemo ir Domeno Lorbekų pasirodymas. Jie pelnė atitinkamai 25 ir 22 taškus.

Komentarai po rungtynių

Ivanas Pauničius, Serbijos rinktinės puolėjas:
„Tai didi pergalė mums. Pradžioje turnyro niekas nesitikėjo, kad žaisime finale. Daug ruošėmės tam ir manau, kad nusipelnėme to. Slovėnai yra verta taip pat medalio. Šįvakar mes pataisėme klaidas, kurias darėme žaisdami su slovėnais grupės rungtynės. Nesustosime ir stengsimės laimėti aukso medalius.“

Dušanas Ivkovičius, Serbijos rinktinės treneris:
„Krepšiniui tai – nuostabios rungtynės. Atkaklios, taškas į tašką. Nepraradome pasitikėjimo savo jėgomis po pirmos dalies. Per pertrauką stengiausi paaiškinti, kad reikia gintis geriau. Antroje dalyje rungtynių mūsų gynyba buvo nuostabi. Nusipelnėme pergalės ir žaisti finale.
Turime labai gerus jaunus žaidėjus. Ši karta turi talentą ir pasitikėjimą savo jėgomis. Nepamirškite, kad laimėjome šįmet universiadą ir Europos čempionatą iki 18 metų. Artėja olimpiada, bet gal apie tai truputį anksti kalbėti. Teodosičius buvo fantastiškas ne tik pabaigoje, bet per visas rungtynes.“

Domenas Lorbekas, Slovėnijos rinktinės puolėjas:
„Buvo labai sunkios rungtynės. Po puikios pergalės vakar turėjome nedaug laiko pailsėti ir pasirengti. Turėjome šansą šiandie, tačiau padarėme keletą klaidų. Mano brolis gavo penkias pražangas. Dėl mano kaltės – po mano perdavimo. Teodosičius padarė daugiausiai bėdų mums.“

Jure Zdovcas, Slovėnijos rinktinės treneris:
„Turėčiau pasveikinti varžovus ir savo žaidėjus. Jie atidavė visas jėgas. Gaila, kad mes sustojome šiandien. Vis tiek turime nenuleisti rankų – rytoj kita diena ir reikia nusiteikti paskutiniam mačui. Be kalbų Teodosičius buvo pagrindinis varžovų žaidėjas. Galbūt per mažai padėjome vieni kitiems dengdami jį ir tos klaidos gynyboje mus nužudė.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius