Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sirgalių blogas. Bilietų perpardavėjai linkę lupikauti

Bilietų iš anksto į Europos vyrų krepšinio čempionato rungtynes tarp Lietuvos ir šeimininkės Lenkijos rinktinių neįsigijusiems aistruoliams pagalbos ranką tiesė gerokai užsidirbti sumanę bilietų perpardavėjai lenkai. Kainos išaugo 3-5 kartus.
Šis bilietas atsiejo 190 zlotu
Šis bilietas atsiejo 190 zlotu / Sirgalės Virdžės nuotr.

Antradienio vakarą, dar gerokai prieš Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės dvikovą su lenkais, tarp prie Vroclavo sporto arenos besiburiuojančių žalia-geltona ir balta-raudona atributika pasipuošusių abiejų komandų gerbėjų, kaip ir buvo galima nuspėti, blaškėsi pavieniai bilietų perpardavėjai ir tokie pat nelaimėliai sirgaliai, bandantys paskutinę akimirką patekti į milžinišką susidomėjimą keliančias rungtynes, į kurias bilietai buvo išgraibstyti gerokai prieš čempionato pradžią.

Už bilietą – 190-250 zlotų

Iš kartono pasidirbtu plakatėliu su užrašu „Kupię biliet“ („Pirkčiau bilietą“ – vert.) nešinas vyras stengėsi atsistoti į minios kraštą ir viltingai akimis ieškojo bilietais mojuojančių pardavėjų. Pastebėjęs, kad ketiname jį fotografuoti, vyrukas apvertė savo plakatą ir apsisukęs nupėdino į kitą pusę.

Paėjėję į minios kraštą greitai pamatėme ir kelis perpardavėjus, rankoje laikančius pluoštelį bilietų. Pagauti smalsumo ryžomės apsimesti potencialiais pirkėjais. Lenkiškai kalbantis vyras už vieną bilietą iškart užsiprašė 250 zlotų. Išvydęs, kad tokia kaina, švelniai tariant, mums atrodo gerokai per didelė (prieš čempionatą bilietus į rungtynes Lietuva – Lenkija įsigijome už 40 zlotų), pardavėjas akimis suskaičiavo, kad esame trise, ir iškart paklausė, kiek ketiname pirkti.

Sirgalės Virdžės nuotr./Bilietų perpardavėjai
Sirgalės Virdžės nuotr./Bilietų perpardavėjai

Suprask, galima derėtis. Deja, galutinės kainos sutarti taip ir nepavyko. Kai draugė iš rankinės išsitraukė mūsų jau nusipirktus bilietus, vyras veikiausiai pamanė, kad patys ketiname jais prekiauti, ir patraukė ieškoti kitų „aukų“.

Vos apsisukę kaktomuša susidūrėme su būreliu Lietuvos sirgalių atributika pasidabinusių vyrų ir savo akimis įsitikinome, kad pirkimo ir pardavimo sandoris įvyksta vos per kelias akimirkas. Nemažą sumelę – 190 zlotų – už vieną bilietą pakloję vyrai puikiai suprato, kad sumokėjo tris kartus daugiau (ant bilieto užrašyta kaina – 60 zlotų), tačiau vis tiek džiaugėsi pagaliau pateksiantys į areną.

Kalbinami jie prisipažino, kad atvyko iš Kauno, o pirkti bilietus čia, Vroclave, teko dėl paprastos priežasties: pasirodo, vyrai šiek tiek per vėlai sumąstė vykti į šias pirmenybes, tad nors ir spėjo apsirūpinti bilietais į visas likusias, net finalo rungtynes, į dvikovą tarp lenkų ir lietuvių bilietų tuomet prekyboje jau nebuvę.

Lietuviai bilietus pardavė už savikainą

Be bilieto į šias rungtynes atvykęs sirgalius Paulius pasakojo, kad rungtynių išvakarėse į miesto centre esantį „Švyturio“ barą perpardavėjai lenkai taip pat buvo užsukę ir prašė dar solidesnės sumos – 300 zlotų. Tądien vaikinas nesiryžo mokėti tokių pinigų ir neprašovė. Iš Vilniaus su mažesne nei planavo draugų kompanija atvykusi Aušrinė jam atliekamą bilietą pasiūlė už savikainą - 40 zlotų. Nudžiugęs vaikinas iškart ištraukė penkiasdešimtinę ir nesutiko imti grąžos, be to, pasisiūlė pavaišinti alumui

Kai likus kelioms minutėms iki dvikovos su lenkais pradžios sėdėdami arenoje su kitais lietuviais sirgaliais kalbėjomės apie žvėrišką bilietų perpardavėjų apetitą, vienas jų tikino, kad prie arenos bilietų jau galima įsigyti ir už 100 zlotų. Ką gi, bet kuriuo atveju lenkiškas versliukas pavyko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius